• Nem gyógyuló lábszárfekély

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő! Nagypapám nevében kérdeznék most Öntől. Ő 82 éves, és már 5-6 éve szenved a lábszárfekélytől. Jár vele bőrgyógyászatra, ahol kap kötszereket, az egyik fajtától általában javulni szokott látszólag, de az orvos azt mondta, hogy azt a fajta kötszert nem adhatja huzamosabb ideig, mert ezüstöt tartalmaz. Az elmúlt egy hónapban viszont már nagyon nehezen mozog, kétszeresére dagadt a lába és levedzik. Maga a fekély 10 centi hosszú és elég mélynek tűnik. Sajnos nem tud nagyon mozogni, mert a másik lába már térdtől lefelé amputálva van, így elég nehezen mozog, így a keringése gondolom nem az igazi. Havonta jár vérvételre, és minden értéke normális, nem cukros, nincs magas vérnyomása sem. Az lenne a kérdésem, hogy van-e valami javaslata a mielőbbi javulás érdekében, illetve hogy a Bioptron lámpa mennyire segíthetné a gyógyulást? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Egy aggódó unoka

        Dr. Papp Géza válasza a lábszárfekély témában

        Kedves Kérdező! A lábszár fekély okának ismerete nélkül pontosan nem lehet válaszolni a kérdésére. Bioptron lámpa jó lehet, de elsődleges a kezelő bőrgyógyász felkeresése, a keringési állapot optimalizálása. Üdvözlettel Papp Géza


        Kérdés: 2016. június 26., 13:38; Megválaszolva: 2016. június 26., 18:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Kb 2 éve voltam bőrgyógyásznál és időskori szeborreás keratózist állapított meg nállam. Ez az elváltozás a hajas fejbőrömön két oldalt található, van amelyik borsó nagyságú enyhén kiemelkedő, van amelyik 2-3cm...
        Üdvözlöm! A panaszom többek között a csatolt képen látható piros folt lenne, ami a csuklómon jelenik meg időközönként és nem tudom, hogy kapcsolatban van-e egyéb tüneteimmel. Diprosalic kenőcs hatására több napi használat után elkezd...