Lábszárfekély.

Tisztelt cím. 23.hónapja keletkezett egy lábszárfekélyem a bal bokánál. Ez most 18x12 cm es nagyságú. 23 hónapja 5x5 cm es volt. Testmagasságom 175 cm. Súlyom 64 kg. A seb azóta sem mutat gyógyulási folyamatot. Sárgás színű váladékozása napi 5-7 kötéscserét igényel. Amikor a seb keletkezett érszűkület miatt műtöttek. A fekély különösen az esti óráktól jár rendszeres fájdalommal. 04.29.én vett vérminta eredményeit csatolom a levélhez. Én személy szerint a 2-es számú cukorbetegségre gyanakszom amit a csatolt vérkép nem mutat ki szerintem. Régebben napi 1 doboz cigarettát szívtam,ma 2-3 szálat. Az elmúlt években volt 10 éves dohányzásmentes időszakom. Sajnos ismét rágyújtottam. Most is a teljes leszokás útján vagyok. Vannak napok mikor egyet sem szívok. Ha 1 szer sikerült,másodszor is sikerülnie kell. Ezzel kapcsolatban kérném tanácsát. Előre is köszönöm: Kovács Tamás.

Dr. Szanyi Andrea válasza lábszárfekély témában

Kedves Kérdező!

Sajnos a leletet nem sikerült mellékelnie. Feltételezem, hogy történt vércukor vizsgálat, ha az határérték körüli, az nem magyarázza a lábszárfekély rossz gyógyulási hajlamát. A leírtak alapján a lábszárfekélyt súlyos érszűkülete okozza. Mindenképpen javaslom, hogy keressen fel érsebészt egyrészt az erek állapotának vizsgálata, másrészt a fekély megfelelő kezelése céljából.

Dr. Szanyi Andrea
Dr. Szanyi Andrea belgyógyász, háziorvos, geriáter
Kérdés: 2022. május 08., 07:39; Megválaszolva: 2022. május 10., 20:54
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Hirtelen szívleállás
Tisztelt Doktornő! Már egy ideje foglalkoztat a hirtelen szívleállás. Találtam egy cikket is ezzel kapcsolatosan, ezt kérem olvassa el. A kérdésem...
Pulzus és vérnyomás
Melléütés, Pitvarfibrilláció
Tisztelt Dr Molnár Dóra. Elnezest ha egy kicsit hosszú lesz a történetem de eléggé meghurcolt az élet az elmúlt időszakban. A történetem még...
Holter EKG eredmények értelmezése
Tisztelt Doktornő! Jelenleg 27 éves vagyok, közepesen stresszes ülő munkát végzek. Heti 2-3 alkalommal járok sportolni az étrendemet pedig...
Állandó reggeli hasmenés
Tisztelt Doktor Nő! A problémám a következő lenne: november elején voltam covidos , akkor az emésztő rendszeremet támadta meg, durva hasmenés...