• Változó kor

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktor Úr! A változó kor tavaly féléves menzesz kihagyással kezdődött,majd megint rendszeres lett a vérzésem,majd újra 1 hónap semmi,és megint vissza.Egyéb "szokásos" klímax tünet nincs,lehet ezután lesz,vagy nem. Ami aggaszt az a baloldali mellkasi szúrások,amik naponta jelentkeznek,van hogy csak a szívnél lévő részen.Nyáron hetekig volt ez,aztán abbamaradt,most 1 hete újra naponta nyilallások. 3 napja volt a menzeszem,azalatt (de csak a menzesz napjaiban) mindkét lábamba szúrásos érfájdalom volt bokától egész combrészig mindenhol,mindkét lábban. Nyáron mindenféle kivizsgáláson voltam,szívultrahangon,mellkasröntgenen,teljes laborvizsgálat is volt.Minden normális értéket mutatott.Háziorvosom nem látja indokoltnak egyéb vizsgálat elvégzését. Soha nem dohányoztam,36 évesen sterilizáltattam magam( 3 gyermekem van,simán születtek),felmenőknél nincs érbetegség.Leiden mutációs vizsgálat szerint sincs öröklött hajlamom trombózisra. Semmilyen gyógyszert nem szedek rendszeresen.Krónikus betegségem sincs. Szúrásoknál elkezdek szorongani,ugyanis mindenféle érkatasztrófák jutnak ilyenkor eszembe. Így aztán klímax miatt van-e szorongás,vagy hogy bebeszélem magamnak az érkatasztrófákat,nem tudom. Kérdésem az lenne,hogy a klímax csinálhat ilyen tüneteket? Bármi megnyugtató vizsgálatnak és/vagy tanácsnak örülnék. Előre is köszönöm.

        Dr. Pétervári László válasza a Egyéb témában

        A mellkasi fájdalom kivizsgálása belgyógyászati szakfeladat. A leírás alapján az eddig elvégzett vizsgálatok kóros eredményt nem mutatnak. Tehát szervi oka nincs,azt gondolom ,hogy ez így funkcionálisan jelentkezik. Ez nagy valószínűséggel idővel saját maga rendeződni fog. A változó kor,klimax következménye lehet. Panaszai fokozódása esetén belgyógyászati szakrendelést keressen fel.


        Kérdés: 2019. október 11., 09:51; Megválaszolva: 2019. október 18., 18:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: