• Miért fogy a férjem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor úr Aggódom a férjem miatt Hosszú ideje diabetese van (II-es típus) ami úgy kezdődött, hogy nagyon lefogyott. Rendszeresen jár orvoshoz, szedi a gyògyszereit. A labor leletei rendben vannak. Két éve enyhe sztrôkja volt, megúszta, valamennyi zsibbadás maradt meg a karjában, bár a cslád orvos szerint ez inkább csigolya meszesedéstől lehet Jó étvágya van, sokat eszik és jó erőben van(63 éves) DE egyre vékonyabb, szinte elfogynak az izmai...minden ruha lötyög rajta....ő azt mondja, ez normális, mert ahogy öregszünk vagy elhizunk vagy lefogyunk..... Ön szerint ez rendbenvan?

        Dr. Szanyi Andrea válasza a fogyás témában

        Kedves Kérdező! A beteg leleteinek, vizsgálatának és szedett gyógyszereinek pontos ismerete nélkül nehéz véleményt mondani. Idősebb életkorban valóban előfordul, hogy csökken az izomerő, az izomtömeg. Szemmel látható, jelentősebb fogyás esetén kivizsgálás javasolt.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2019. február 24., 12:55; Megválaszolva: 2019. február 26., 18:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: