160g szénhidrát étrend

Üdvözlöm! 47 éves, 162cm magas, 118kg.os nő vagyok. Nagyon sokat diétáztam, fogyóztam már életemben, volt hogy több kiló is lement, de vissza is jött. 4 éve diagnosztizáltak nálam Oddi spinchter szindrómát. Kb 3 éve eszek nitromint 2,6 retardot reggel és délben, ezzel aránylag jól működik az epe elfolyás, bár így is vannak időszakok mikor besűrűsödik, és feszít a jobb bordaívem. De görcsölni már nem szoktam, bár a zsíros ételeket, illetve paprikát, káposztát, uborkát sbt teljesen kiiktattam az életemből. Egy ideje kalória számlálással fogyózom. Ez egy darabig jól is működött, de már jó ideje nem fogyok vele. Heti 3x legalább 30 percet gyalogolok, vagy szobakerékpározok. Családban édesapám felnőttkori cukorbeteg volt, napi 4x insulinnal. Most szeretném kipróbálni a 160g szénhidrátdiétát, mivel elég sok jót olvastam róla, és mert azt gondolom hogy hiába eszek 1400kalóriát naponta ha a súlyom nem változik. A kérdés az lenne, hogy Ön szerint is érdemes-e kipróbálnom, akkor is, ha konkrétan még nem vagyok IR-es vagy cukorbeteg? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tänczer Tímea válasza fogyás, epe panasz témában

Kedves Kérdező!

Az 1400 kkal étrend, 50% CH mennyiséggel, kb. megfelel a 160g CH tartalmú étrendnek, próbálja meg, de érdemi változást nem fog jelenteni, ha eddig jól számolta a kalóriát.

Érdemes labor vizsgálatra eljutni, sajnos minden fogyókúra az epeürülést lassítja és provokálja a tüneteket, ezért rendszeresen szedjen mellette magnéziumot és igyon bőven folyadékot. Továbbiakban személyes orvosi konzultációt javaslok. A testsúly csökkentéssel egyetértek.

Üdvözlettel:

Tänczer Tímea

Kérdés: 2020. október 29., 14:26; Megválaszolva: 2020. október 29., 15:32
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Fruktóz, rosszullét
Xultophy hasznalata
Vércukorszint
HOMA vizsgálat kiértékelése