Pulzus érték

Szép napot! Arról szeretnék érdeklődni, hogy én voltam egy hónapja kivizsgáláson szív ultrahang és egk formályában terheléses EKG nemvolt indokolt azt mondta a doktor úr határon belüli kétbillentyűs elégtelenségem van de ettől függetlenül erős a szívem és bírni fogva a fogyokúrát mivel 108 kg voltam és most sikerült két hónap alatt ledobnom 9 kg mot életmódot váltottam mivel reflux beteg is vagyok nemeszem olajos cukros savany savas ételeket mindenből félzsiros vajjal főzöm emellet szedek vasat c es d vitamint. A mozgással testedzessel még gondba vagyok de viszont többet mozgom és fittebnek erzem magam valamivel. És mostanság észrevettem hogy a pulzus értekem mar nem 85 es 75 kozott van hanem mar 69,75 61 de volt hogy 57 is mertem a vernyomasom az van 117/65 de van mikor teljesen optimalis és azt szeretném tudni hogy ez a hirtelen eletmodvaltastol ennyire kevesebbek az ertekek es ez normalis mert egy hónapja történt a szív vizsgálat vagy ajánlott egy újabb? Mert két nappal ezelőtt volt olyan hogy ültem e számítógép előtt és par ora utan felkeltem es kb fél oraig nagyon forgott a vilag és a vernyomasom akkor kicsit alacsony volt de akkor mértem azt az 57 pulzust ... ittam egy kávét ettem egy kis kocka csokit és jobban lettem de a pulzusom nyugalmiba azota 61 70 kozott van. Előre is köszönöm válaszát. Enikő

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza fogyás témában

Kedves Kérdező!

Gratulálok az életmódváltáshoz, és az eredményhez. A megszédülést, átmeneti elgyengülést a hirtelen testsúlycsökkenés is magyarázhatja, a fogyás ütemét lassítani kellene - maximum 2kg/hónap testsúlycsökkentés legyen.

A mozgás és egészséges életmód mellett valóban csökken a vérnyomás és pulzus, nem véletlenül ezt tanácsolják először magasabb vérnyomás esetén. Jó lenne, ha mindenki megfogadná.

Ha esetleg előfordnula még a leírthoz hasonló panasz , ne kávét fogyasszon, hanem inkább egy nagy pohár vizet.

A fogyókúrás étrend során is ügyeljen a kiegyensúlyozott tápanyagbevitelre és a napi 2 L koffein- és energiamentes folydék bevitelre.

Udvözlettel: Molnár Dóra

Kérdés: 2021. február 24., 09:34; Megválaszolva: 2021. február 25., 19:08
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás