• a vérkép alapján kizárható a daganatos megbetegedés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Az alábbi képen látható a pár napos vérképem. Azt szeretném megkérdezni ezek az értékek nagyon rosszak? sajnos háziorvosom szabadságon van nem tudok menni hozzá, de kétségbeejtő ez a sok "csillag" Pár napja voltam hasi ultrahangon is puffadás végett, de a doktornő azt mondta a pajzsmirigyem nézessem meg. Lehet köze a pajzsmirigynek a rossz vérképhez?

        Dr. Szanyi Andrea válasza a laborlelet témában

        Kedves Kérdező! A laboratóriumi leleteket mindig a beteg panaszával, tüneteivel együttesen kell értékelni. Az enyhén emelkedett fehérvérsejtszám és a neutrofil sejtszám hátterében egy közelmúltban lezajlott bakteriális fertőzés állhat. Az enyhén emelkedett húgysavszint rizikótényező, ún. metabolikus szindróma része is lehet. A magasabb vörösvértestszám és hemoglobin szint azt jelzi, hogy sok a vére. Nem tudom, hogy Ön milyen testalkatú, de nagyobb súlyú, magasabb embereknél ez előfordulhat. Javasolnám, hogy az eredményeket a háziorvosa hasonlítsa össze egy korábbi laboratóriumi eredménnyel. A laboratóriumi eredmények között a pajzsmirigyműködés vizsgálata (TSH) a bemutatott leleten nem látható. A pajzsmirigy esetleges működési zavara azonban nem hat a vérképre vagy húgysav értékeire. A kérdésfeltevésére válaszolva: általános vérképvizsgálatokkal esetleges daganatos betegségek nem zárhatók ki. Egyes esetekben bizonyos kóros értékek utalhatnak daganatra is, de az Ön leletén nem látni ilyet.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2018. szeptember 26., 14:46; Megválaszolva: 2018. szeptember 29., 18:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Igen sokat segített Köszönöm szépen!Lenne még egy kérdésem.. Nekem tavaly ősszel adták az első szurit,és most februárban a másikat,így most nem adathatom be elvileg,mivel úgy tudom hogy évente maximum 2.őt lehet! Meg azt...
        Kedves Doktor Úr! 4 éve diagnosztizáltak nálam nyelőcsőfekélyt, illetve lisztérzékenységet.Ekkor folyamatosan szedtem esomeprazolt, noacid stb.( 4 év alatt) 4 éve kitartóan, szigorúan tartom a gluténmentes diétát. Most szeptemberben...
        Jó napot kedves Doktornő! Győri Gábor vagyok.Azért fordulok önhöz,mert teniszkönyököm van már tavaj nyár óta.Eddig kétszer kaptam szteroid injekciót a házi orvosomtól,és tudom hogy nem lehet sokszor.De két idős embernek segítek a...
        Tisztelt Doktor úr! Egy viszonylag régóta fennálló problémával fordulok Önhöz. Sajnálatos módon a tavalyi évben nagyjából 7-8 hónapon keresztül rendszeresen fogyasztottam keserűsós, illetve glaubersós vizeket, ugyanis nagyon hajlamos...
        Tisztelt Doktornő!30 éve magasvérnyomás van. 6 éve Egiramlon 10/5mg szedek, napi 1 szemet. Eddig teljen normális értékeim voltak. KB 1 hete szorongás, pánik uralkodik rajtam, amit nem tudok mivel magyarázni. Talán a kialakult járvány ügyi...
        Egy ideje a jobb combom alsó részén(térd felett 10cm kb.) egyetlen pontban először ritkábban, viszont most már egész nap jelentkező szúró fájdalmat érzek. Nem tulajdonítottak neki jelentőségét eddig, de mivel mostanra félóránként...
        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Egy hete voltam pajzsmirigy UH-on, ahol a következőket állapították meg: pajzsmirigy mindkét lebenye kicsit nagyobb, kifejezetten durván foltosan, echoszegényen inhomogén. Valódi göb egyik oldalon sem látszik. A...
        Tisztelt Doktor úr! Január eleje óta vannak gyomor- és széklet panaszaim. Gyomorégés, hányinger, sűrű büfögés mellett sárgás, zsíros, hurutos székletem volt néha pedig székrekedésem, kb. 7 kilót fogytam 2 hét alatt (stresszes is voltam...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Egy pár hete dagadt mindkét bokám feletehtően a vízhajtó elhagyása miatt. De ma azt vettem észre hogy fekvés közben víz folyt ki a bokáimból a lepedőre. Mit javasol mit tegyek? Köszönettel
        Kedves Doktornő! Egyik napról a másikra a jobb csuklócsontomon lett egy ilyen kinövés. Nem fáj, testápolózás közben vettem észre. Amíg koronavírus veszély van, nem szeretnék vele orvoshoz menni, kivéve, ha ön úgy ítéli meg, hogy...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Harc az ajakherpesz ellen
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.