• Vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 24 éves nő vagyok, nemrég háziorvosomhoz fordultam, mert elkezdett vizesedni a kezem. Ő azt állapította meg, hogy mindkét kezem, és a lábaim is fel vannak vizesedve. Elküldött laborra, ott mindene redményem jó lett, illetve vezetnem kell egy naplóba a vérnyomásomat. A mai napon 2 óra körül 118/50-es értéket mértem, és borzasztóan megijedtem, hogy a diasztolés értékem ennyire alacsony lett. Szédülök is szinte egész nap, ezt főként akkor veszem észre, ha hirtelen felállok, vagy lehajtom illetve fel a fejemet. Csinált egy EKG-t, de nem mondott rá semmit. A vizesedés, ahogy nézem, megszűnt, csalánlevél teát ittam rá. Borzasztóan aggódom a vérnyomásom miatt, illetve hogy ebből még komoly bajom is lehet! Kisfiam 10 hónapos. Elképzelhető, hogy ezek még a hormonok? Vagy talán a rossz időre, a hidegfrontra lehetek ennyire érzékeny? Válaszát előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel: Sz.

        Dr. Molnár Dóra válasza a alacsony vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! Ne ijedjen meg a diasztolés vérnyomás érték miatt, ez nem éri el veszélyes mértéket az Ön esetében. A kéz és lábduzzanat lehetett női hormonális hatással összefüggő, a vizelethajtó hatású tea miatt viszont az optimálisnál több folyadékot veszített, ettől lett szédülékeny, illetve ez okozhatja az alacsonyabb vérnyomást is. Napi 1, 5-2 L folyadék egyenletes elpsztásban javasolt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel. Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Kérdés: 2015. január 23., 15:40; Megválaszolva: 2015. január 24., 17:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.