műtét után

Tisztelt Dr. Plósz János doktor Úr! Én chron betegség műtétjével kapcsolatban kérdeznék Öntől. 2005-ben lettem colitis-ulcerosás, többfajta gyógyszeres kezelést kipróbáltam, 3 orvosom is volt 5 év alatt, még Remicade kezelést is kaptam 2077-ben, ami ugyan hatásos volt, de idővel elmúlt a hatása. Sajnos 2010-ben olyan súlyosra fordultak a dolgok, hogy meg kellett műteni és a vastagbél nagy részét eltávolították. Veszprémben volt a műtét. 3 és fél hónapig volt sztómám és ezen év (2010) decemberében a záróműtét. Akkor azt mondta a sebész hogy kb. fél év kell hogy beálljon a széklet szám, de azt nem említette, hogy meddig kell kenegetni. Közben átsoroltak chron betegnek És ezzel kapcsolatban lenne problémám. Az azóta eltelt idő alatt a székletszám csökkent, éjszaka már nem nagyon kell felkelnem, viszont a széklet állaga még változó és még mindig kenegetnem kell a végbélnyílás körül a fenekemet, mivel a harmadik wc-re menés után érzem hogy már be kell kenni különben csíp vagy csak egyszerűen fáj a végbélnyílás körüli rész. Azt szeretném kérdezni hogy meddig kell még kenegetnem, mikor jön el azaz idő hogy beáll valami normális menetrendre a székelés? Így 4 év után már jöhetne valami változás ez ügyben. Neogranormont vagy alsolt használok. Még azt szeretném kérdezni, hogy ezzel az egy műtéttel meg lett oldva a probléma véglegesen és újabbra már nem lesz szükség? Illetve ha lesz gyerekem akkor mekkora az esély hogy örökli a betegséget? Válaszait előre is köszönöm. üdv. wendor

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza Mo. Crohn témában

A gyulladásos bélbetegség esetén a hajlam örökölhető, 5-7% a betegség kialakulásának az esélye. Mindenképp érdemes lenne endoscopppal is megtekinteni a végbél környékét, hogy nem-e gyulladás tartja fenn a panaszt, és arra más terápia lenne szükséges. Ha tényleg Crohn-betegség vagy átmeneti fotrma, akkor sajnos nem ígérhető, hogy a műtét mindent megoldana.

Kérdés: 2015. január 14., 23:42; Megválaszolva: 2015. január 15., 07:51
Kérdések és válaszok: Egyéb
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat
Segítség kérés