Tucat bél elváltozás vagy sem?

Tisztelt Doktor Úr! A belinkelt youtube videón látható gyulladásról szeretném a véleményét kikérni. https: //www.youtube.com/watch? v=E27r_oRAQlw Egy éve folyamatos hasi és emésztési panaszaim vannak. Rögtön az elején kijött a videón látható elváltozás. Akkor a szövettan eozinofil sejtszaporulatot állapított meg. Fél évvel később megismételve a tükrözést a gyulladás ugyanott van. Erről van a videó. Ez alkalommal a szövettan teljesen negatív. Helyi gasztroenterológusok két nézetet vallanak. Az egyik szerint mindenkiben egy tucat ilyen található, mások szerint épp ellenkezőleg és ez egyáltalán nem is egy tipikus jelenség és akár chrón gyanús jelek vannak benne, például 40-45. sec jobb felső sarok kis fehér alakzat. Ön milyen álláspontot képviselne? Egyéb vizsgálatok negatívnak tűnnek. (széklet, vérkép, hasi uh, kilégzés tesztek, vékonybél röntgen, hasi mr, gyomortükrözés) Egy étrendváltoztatással egybeeső (fehér termékek elhagyása, napi 5x étkezés ~200 g szénhidrát bevitel) ~3 hónapra hellyel-közzel normalizálódott a helyzet, de utóbbi 3-4 hétben minden eddiginél rosszabbnak érzem. Felvetődött egy 3. tükrözés lehetősége, ezzel kapcsolatban szeretnék jó döntést hozni. Korábbi gyógyszerek (suplin, cifran, vermox, duspatalin, probiotikumok nem igen hoztak változást, eddig a normix hatott, bár el teljesen sose mulasztotta a tüneteket, de jelenleg egyre kevésbé.) Tünetek folyamatos hőemelkedés, 37-37.3, néha beesik egy lázas állapot, remegés, reszketések, hidegrázások, forróság önt el, széklet problémák, van hogy napi 6-7, van hogy több nap nincs, színe, állaga, külleme nem jó, de sosem híg a szó szoros értelmében, 30 kilót fogytam (bár nehéz megmondani, hogy mennyi ebből a diéta, tükrözés előtti kevesebb étel, 1-1 rosszabb napon nem evés és mennyi a folyamatos) , jelenleg már nincs étvágyam sem, egyre többször jön hányinger, de sosem tudok hányni, elgyengülések, elerőtlenedések, néha mintha ugrálnának a beleim. Fájni viszont soha nem fájt sehol. Köszönöm megtisztelő válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza Mo. Crohn témában

A szövettani mintában lévő eosinophil sejtek és a fehér képlet (felmaródás a terminális ileumban) valóban utalhat Crohn-betegség kezdetére. Az ismételt vizsgálat és mintavétel indokolt lehet, valamint érdemes lehet elkezdeni az ennek megfelelő terápiát. (Emellett nem írta, hogy lisztérzékenység irányában történtek-e vizsgálatok, valamint vékonybél-biopsia volt-e? ) . Valamint érdemes lehet kapszulás endoscopos vizsgálattal a vékonybelet végigvizsgálni.

Kérdés: 2015. február 08., 10:07; Megválaszolva: 2015. február 08., 11:26
Kérdések és válaszok: Egyéb
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat
Segítség kérés