Hematológiai eredmény

Tisztelt Doktornő/Úr! Limfóma irányába vizsgáltak, régóta fennálló nyirokcsomók miatt amelyek a nyakamon vannak, 3 hónapja fennálló, állandó 37, 3-37, 4-es hőemelkedés miatt ami kb délután 13:00tól este 20:00ig áll fenn.(Előtte, utána normális a hőmérséklet.), illetve időnként előforduló éjszakai izzadás miatt. Hematológian vizsgáltak.Ott vettek vért is. CRP (szenz.): 0.60 tBil:12 kBil:4.3 GOT:12 LDH: 132 GPT:12 GGT:12 AP:58 Kolinészter:10.20 FVS:8.25 VVT:5.71 HGB:160 HTC:0.470 MCV:82.5 MCH:28.0 MCHC: 339 RDW%:13.1 THR:291 MPV:7.2 PDW:48.0 NEUT%:63.9 LYMP%:24.3 MONO%:6.1 EOS%:1.0 BASO%:0.9 LUC%:3.8 LYMP#:2.00 MONO#:0.51 EOS#:0.08 BASO#:0.08 LUC#:0.32 NEUT#:5.27 MPXI:-11.1 LI:1.85 A LYMP% értéke legelső vérvételkor 39% 2. vérvételnél:35% 3.-nál 30% és most 24, 3% Ez jelenthet valamit, hogy így lentebb ment folyamatosan? Quali festés és értékelés: sze: 46% ly: 54% (több atípusos ly-id sejt) Mellkasröntgen semmit nem mutatott ki. Hasi ultrahang nem mutatott ki nyirokcsomót.Hasi szervek rendben vannak. A lép 10.8x6 cm-es. Ez már megnagyobbodás vagy normális még a mérete? Nyaki UH vélemény:kissé nagyobb reaktívnak imponáló lgl-ek emelendők ki. 3-4 hét múlva kell visszamennem csak kontrollra Ezek alapján esestleg tartanom kell limfómától vagy esetleg csak valami nagyon elhúzódó gyulladás vagy fertőzés állhat a háttérben? Köszönöm megtisztelő válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza a laborlelet témában

Kedves Kérdező! Ezek az eredmények nem utalnak egyértelműen lymphomára, de ha tartósan vannak jelen megnagyobbodott nyirokcsomók, azok szövettani vizsgálata dönti el véglegesen a diagnózist. Ehhez 1 nyirokcsomót ki szoktak venni. A kenetben látott atipusos ly sejtek miatt kontroll vizsgálatok mindenképpen szükségesek. Üdv: dr. Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2014. április 10., 21:34; Megválaszolva: 2014. április 14., 21:01
Kérdések és válaszok: Egyéb
allergia vagy más
Bizsergés végtagokban
Van-e teendőm a köv. vérkép...
Beütöttem a fejem