• infraszauna

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/úr! Idősebb korban is szabad-e, illetve ajánlható-e infraszauna használata? Mely esetekben kifejezetten ellenjavalt? Milyen szabályokat praktikus betartani? Válaszukat megköszönve tisztelettel.

        Dr. Molnár Dóra válasza a szauna témában

        Tisztelt Kérdező! Az infraszauna, a hagyományos szaunához képest, alacsonyabb hőmérsékleten- 40-60C - hatékony, az infrahullámok a test mélyebb rétegeibe hatolva belülről kifelé melegítik fel a szervezetet. Ennek hatására az anyagcsere és a keringés gyorsul, jelentős izzadás alakul ki. Önnek vérnyomás problémája és szívritmuszavara is van, mint írta. Az infraszauna okozta nagy mennyiségű izzadás a só vesztés révén ritmuszavart provokálhat, és a vérnyomása is jelentősen lecsökkenhet, ezért nem javaslom ezekkel a betegségekkel (és nem az életkor miatt) az infraszauna használatát. Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2012. február 06., 17:36; Megválaszolva: 2012. február 07., 22:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: