Anyajegyek, nyár, UV sugárzás

Tisztelt Doktor Úr / Nő!

Sajnos eddig nem volt jellemző rám az egészséges életmód, azonban december eleje óta mindennap egy órára elmegyek kocogni a friss levegőre, és nagyon élvezem! A problémám az, hogy világos a bőröm / hajam / szemem, és tele vagyok anyajegyekkel (csak a karjaimon több, mint 40 található! ) . Gyakran járok bőrgyógyászhoz, mivel hajlamos vagyok a melanomára. Így télen nincs gondom a kocogással, de nem tudom mi lesz nyáron... Ön szerint nyáron melyik napszak lenne a legalkalmasabb a kinti testmozgásra? Korán reggel vagy inkább késő délután? Mely hónapokban kell jobban odafigyelnem az UV sugárzásra? Milyen típusú napvédő krém a legalkalmasabb számomra? Nem szeretnék lemondani a testmozgásról az UV sugárzástól való félelmem miatt...: (

Előre is köszönöm válaszát! Ilona

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza fényvédelem témában

Kedves Ilona!

Szeretném megdicsérni, hogy ennyire tudatosan él és odafigyel a bőrére. Én a kora reggelt javaslom, de leginkább csak azért, mert akkor tisztább a levegő. Az időjárás függvénye, hogy mikor kell UV-védelem, gyakran télen is nagyon magas az UV-sugárzás, néha nyáron is vannak olyan napok, mikor alacsony, érdemes az időjárásjelentésből előre tájékozódnia. A Bioderma fényvédő családját javaslom, ha nagyon világos a bőre, minimum a 20 faktororost használja, emellett kiegészítő fizkai védelem: sapka, napszeműveg, nyáron is laza pamutruházat.

Kérdés: 2010. január 16., 10:25; Megválaszolva: 2010. január 16., 10:25
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Napozás hatása a szemre
Üdvözlöm! A kérdésem az lenne, hogy káros-e a szemre, ha csukott állapotában napozunk? Csak azért, mert ugye a szoláriumban is adnak rá egy...
Labor lelet
HPV elleni GARDASIL 9 oltás
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A 13 éves unokámmal kapcsolatban kérdezem, hogy szükséges-e a HPV elleni GARDASIL9 oltás? Nagyon szélsőséges véleményeket...
Vércukor mérés kétszer -...