Napozás

Kedves Dr.! Tobb kerdesem is lenne, mivel sok bajom van a nappal. Nagyon erzekeny, szeplos a borom. A naptol piros foltok jonnek ki rajtam majus ota, ezert nagy faktorszamu naptejet hasznalok (25-30) . Arra lennek kivancsi, hogy milyen gyakran kenjem be magam? Ha izzadok attol lejon? Vagy ha viz eri a testem rogton ujra felkell kenjem a kremet? Mikor a legjobb napoznom es mennyi az idealis ido? Szeretnem megtudni a legfontosabb informaciokat a napozassal kapcsolatban, mivel nagyon felek a leegestol. Elore is koszonom valaszat!

WEBBeteg szakértő válasza fényvédelem témában

Kedves Kérdező!

A leírás alapján az ön bőrtypusa 1-es vagy 2-es lehet, ezért direkten napoznia nem is javasolt, nincs annyi pozitív hatása a napnak, ami überelné a negatívokat. A fényvédő legyen 50-es az arcra, ha sminkterméket használ, az is legyen fényvédős. A fényvédőt érdemes újra kenni ha vízzel érintkezett a bőr, emellett mechanikai fényvédelem kalap, vékony ruha, napszemüveg formájában. Ha leizzadt, akkor is célszerű újra kenni, de persze csak ha újra napra megy.

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2010. június 13., 19:17; Megválaszolva: 2010. június 13., 19:17
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét
Kiütésszerű pöttyök hasi öv...
Mi történik a köldökömmel??
Patológiai lelet értelmezése