MR vizsgálat

Az Mr vizsgálat az agyamban jó indulatú daganatot mutatott ki, 2008. évben. Mérete mm-ben van kifejezve. (Meningeoma gyanú mérete 13x14, 6x18 mm. 2010. ben a mérete: 14x17x19 mm. Lehet-e erre azt mondani, hogy az MR vizsgálatban megadott értékek pontatlanok, egy-két milliméterrel eltérhetnek ide-vagy oda.? Vagy pedig növekedésről van szó? Milyen gyakran érdemes ezt ellenőrizni? Azt mondják, hogy jó helyen van: Jobb oldalt, frontalisan, máshol - medialisan a convexitásaon a durával széles alapon. Mióta ezt tudom, nem vagyok nyugodt. Várva mielőbbi szíves válaszukat.

Dr. Nagykálnai Tamás válasza meningeoma témában

Ha rosszindulatú lett volna a dolog, már régen nem tudna nekem levelet írni.

A meningeoma jóindulatú, olyan mint egy fibroma a bőrömön.

Csakhogy ez a rohadék az agyamban van.

Rossz helyen.

Ha nem növekszik gyorsan, akkor ott kell hagyni.

Évekig, esetleg évtizedekig.

Nyugi

Kérdés: 2011. január 24., 02:45; Megválaszolva: 2011. január 27., 12:18
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
atipusos meningeoma
Tisztelt Webdoktor! Férjemet idén májusban meningeomával műtötték (6, 5x5, 5cm) . Műtét után panaszai megszűntek. A szövettan...
Meningeoma miatti kontrasztanyagos MR...
Tisztelt Doktorno/Ur! 2009 februarjaban egy 3mm-es akkor hipofizis adenomakent diagnosztizalt elvaltozast talaltak nalam.Ezev augusztusaban kontrasztanyagos...
Mit jelent?
Tisztelt WebDoktor! Pár napja kaptam egy zárójelentést, amelyben ez áll: Supratentorialisan, bal oldalon, parietalisan, a calvaria mentén a...
Meningeomával kapcsolatos kérdések
Tisztelt Doktornő/ Úr! Férjemnek a koponya Ct vizsgálat után 1cm-es hyperdens meszes képletet -mely lehet meningeoma is -találtak. Az idegsebész...
BRAF: pozitív vagy negatív?
Kedves Doktornő! Nemrég írtam Önnek "melanoma esetleges áttéttel" címmel kérdést. Azt szeretném még kérdezni, hogy áttétes melanománál (akár...