• Jó helyen vagyok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T Doktornő! Szeptemberben a CT /véletnül/1, 5 cm tentoreális meningeomat mutatott ki a jobb fül mögött. A bal kulcs csont árkában zsirszaporulat jelentkezett/UH- val nézték/ A neurológus azt mondta, hogy most nem ad a sebész kezébe.3 havonta visszahív beszélgetésre. Nem viszgált meg, nem kérdez a panaszokról, csak általános dolgok, mondván ha van eltérés az arcfelek között, azt észre fogja venni.És azt kérdezte meg kétszer, hogy nem ájultam-e el. Gerinctornára járok, ott csetlek- botlok, ha egyensulyi gyakorlatok vannak. A panaszom az lenne, hogy a tájékozódásom hirtelen romlott, ahol még nem járta gyakorlatilag nem tudok tájékozódni, időnként mintha megtántorodnék, az egyensulyommal mintha valami történt volna. Az az igazság, hogy még 61 éves sem volta. Nem tudom mi a kóros és mi az ami az öregedéssel jár. Ezzel a diagnózissal nem könnyű együtt élni. Időnként jól vagyok, nem gondolok rá. Időnként meg olyan képek úsznak be, hogy bénulás és társai. Tudom, hogy nincs jóindulatú agydaganat, mivel zárt térben zajlik minden. Azt mondják minél előbb fedezzük fel a daganatot annál jobb az esély a kivételre, gyógyulásra.Tudom, hogy a műtétnek is vannak kockázatai. Persze nem akarom erőszakkal operáltatni magam. Szeretném megtudni, hogy doktornőnek mi a meglátása az állapotommal kapcsolatban. A kezelő orvosom kicsit felelőtlennek tünik, olyan mintha a szomszéddal fecsegnék az időjárásról. Nem tudom bízhatok e benne. Várom válaszát: Tisztelettel:

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a meningeoma témában

        Kedves Kérdező! A meningeoma jóindulatú, tokban növekvő daganatfajta, ha egyáltalán növekedik.Erre való hajlandósága azonban változó.Van, amelyik kis méretű marad, esetleg elmeszesedik, nem okoz semmi problémát. Elhelyezkedésétől függően esetleg kiválthat epilepsziás rohamot.( ájulásra való rákérdezés! )Mivel a növekedés által nyomásos tünetek alakulhatnak ki, ezért méretét általában évente egy alkalommal koponya CT-vel kell követni.1, 5 cm nagyságú daganatot valóban még nem műtenek meg, főleg, ha semmilyen tünetet nem okoz, sem fejfájás, sem nyomásfokozódásra utaló tünet nincs. A három havonta végzett neurológiai vizit egy kicsit túlzott, három hónap alatt a meningeoma lényeges növekedése nem várható. Mindez arra utal, hogy orvosa nemhogy felelőtlen, hanem inkább túlzottan lelkiismeretes.Szerintem fél évente egy neurológiai kontroll, évente egy koponya CT elégséges a betegség követéséhez.Bízzon orvosában, és nyugodjon meg. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 22., 14:00; Megválaszolva: 2019. január 22., 18:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        A nyaki lordosis elsimult. CV.-VII. a csigolyák peremei megnyúltak, itt a zárólemezek enyhén megnyúltak CII.-III. korong centrálisan enyhén elődomborodik CIV.-V. korong ellapult,körkörösen mérs.fokban előboltosulnak.Döntően meszes...
        Tisztelt Doktornő! Panaszom 2018 novemberében kezdődött bal oldali fülzúgással, ami azóta állandósult. Ehhez 2019 márciusában szédülés és járásbizonytalanság társult, ami az elmúlt hetekben súlyosbodott. Illetve tarkótáji lökést...