Műtét utáni gyógyszerszedés

Tisztelt DoktorNő! Ezév jan.utolsó napján minden előzménytől mentes, epilepsziás nagyroham zajlott le nálam otthonomban. AzMR vizsgálat 3 db meningeomát mutatott. "02.24-én ITN-ben műtétet végeztünk, mely során a jobb temporalis craniotomiából a duranyitást követően először a felszínen a durával összekapaszkodó, régi bevérzések jeleit mutató, kisséhypervascularizált glioticus laesiót egyben kivágva eltávolítottuk. Majd a Sylvius árok kibontása és a liquor leengedése után a temp. polustvelemeltük és a sinus cavernosus duráján tapadó típusos meningeomát szintén eltávolítottuk. Ezután észleltük, hogy itt a dura erodált, azonban a sinus cavernosusba az esetleges agyidegsérülés miatt nem hatoltunk be." Érintetlenül maradt a 3. meningeoma amely " jobb oldalon a hátsó pyramisélhez kapcsolódó, a sinus tranversus-sigmoideus áthajlást infiltráló, részben meszes extraaxialis 2.9X2.4X2.4 cm nagyságú kontraszthalmozó terime látható, amely a cerebellaris állományt comprimálja.Hátsó scalai meningeoma." Még jan. végén Levetiracetam tabl. szedést állítottak be, 2 X 500 mg-ot. A műtétet követően panaszmentesen és gyorsan javultam, semmilyen probléma, roham sem jelentkezett. Februárban úgy tájékoztattak, hogy 1 év után, rohammentesség esetén a gyógyszerszedés elhagyható. Most azonban, receptíráskor ugyanaz a a neurológus azt mondta, szó sem lehet róla, élethosszig szednem kell az antiepileptikumot. Nem értem, mi változott, miért kell továbbra is szednem? Válasz csak annyi volt, hogy biztos, ami biztos. Szeretném kérdezni az Ön véleményét ebben a kérdésben. Mennyi ideig szükséges a gyógyszerszedés ebben az esetben? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza meningeoma, epilepszia témában

Kedves Kérdező!

Szerencsére, az epilepsziás rohamok a műtét óta nem jelentkeznek, hála az antiepilektikus terápiának.Sajnálatos módon érintetlenül maradt a harmadik meningeoma, mely inoperábilis, azaz nem lehet műteni.Ez a daganat bármikor provokálhat újabb epilepsziás rohamot, ezért valóban indokolt antiepileptikum tartós szedése.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. október 20., 09:54; Megválaszolva: 2015. október 22., 10:49
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Epilepszia/egyéb társbetegséggel
Kedves Dr.Fehér Gergely! A tanácsát szeretném kérni a következő problémámban. 2002 óta állók Idiopátiás Generalizált Epilepszia kezelés...
Jó helyen vagyok?
T Doktornő! Szeptemberben a CT /véletnül/1, 5 cm tentoreális meningeomat mutatott ki a jobb fül mögött. A bal kulcs csont árkában zsirszaporulat...
MR eredmény
Kedves Doktornő! Kb. 2 hete a fejemre esett egy cső, és utána 1 hét múlva voltam CT-n és MR-en, és az eredmény alapján a baleset következtében...
Meningeoma
Tisztelt Doktornő! 4 éves korom óta epilepsziás beteg vagyok, és december közepén volt egy nagy rohamom is. Ez miatt januárban kórházba is...
újabb daganat?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Anyukámnak 2013-ban volt egy agyi meningeoma műtétje. A beavatkozás után volt kontroll vizsgálaton, illetve MRI vizsgálaton....