• Mitöl keletkezik a jóindulatú daganat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! 22 éves vagyok,1 évvel ezelött észrevettem egy csomot a jobb mellemben.Megvizsgáltattam,vettek belöle kenetet is és megállapitották,hogy jó indulatu.A mérete 8*6 mm-es volt akkor.Az orvos javaslatára elmentem fél év mulva is egy vizsgálatra,és kiderült,hogy még jo pár db keletkezett mellé.A jobb mellemben a 8*6 mm-es megnött 16 mm-re,és mellé nöt még 2 kisebb ugyanugy jo indulatu daganat is.A bal mellemben is észrevettek egy fekvö 8as alaku ugyanilyen szerkezetü daganatot,ami szintén jo indulatu.A doktor azt mondta hogy 2 cm alatt mütétet nem javasol.Egy héttel ezelött ismét vissza mentem kontrollvizsgálatra,gyakorlatilag 3 hónap telt el az utolso vizsgálat ota.Eredményül még több és még nagyobb daganatokat kaptam.Jobb mellemben: 4 db egymással összeérö,de külön válaszfallal rendelkezö éleshatáru echoszegény solid terime.Méreteik 4mm-8mm közöttiek.És emellé az a bizonyos legelsö daganatom mára 19*13 mm-es lett.(1 évvel ezelött mindössze 8 volt).A bal mellemben nyolcas alaku képlet mellé még egy solid terimét észleltek,ami egyenlöre kicsi. Kérdésem az lenne,hogy vajon mi lehet az oka,hogy rohamosan nö és szaporodik?Lehetséges hogy lelki okai vannak?Ugyanis 3 éve sajnos szerelmes vagyok egy srácba és emaitt emésztem magam. Másik kérdésem az lenne,hogy mit javasol?Ha kimütik,nem nöhetnek vissza? Lehetséges hogy ha nem érnek hozzá,valamikor akár rossz indulatu válhat belöle? köszönöm válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a melldaganat témában

        Tisztelt Kérdező!

        Válaszom: nem tudom.
        Betegségek márpedig léteznek.
        22 éves korban nagyon-nagyon ritka az emlőrák.
        Többszörös pedig pláne ritka, szinte sosem fordul elő.
        A többszörös emlő-elváltozások is a jóindulat mellett szólnak.
        Kár, hogy nem írta meg a cytológiai vizsgálat eredményét, pedig az az egyetlen lenne nagyon érdekes. Ultrahanggal ezek "szolid" képletek voltak, vagy "ciszták"?
        Nem látok leletet az ultrahangról sem.
        Menstruációs ciklusa rendben van?
        Szed fogamzásgátlót?
        Más:
        A szerelemtől nem lesz az emlőben elváltozás, inkább a be nem teljesült szerelemtől, azaz 22 éves korban nem lenne rossz a rendszeres menstruációs ciklus, a rendszeres nemi élet.
        Hallgasson orvosára.
        Kézcsók

         Dr. Nagykálnai Tamás onkológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-09 17:44:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 09:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        CEA labor értékem: 6,99ng/ml(Ref.érték: 0-2,5). Mire utal mi a teendő?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés