Szükséges-e a kemoterápia?

Juniusban estem át egy mellmütéten 18 mm nagyságu daganat volt, ami a szövettani vizsgálat után kiderült hogy rosszindulatu, carcinom mamar infiltrativ, G3. Ezután egy ujabb mütét következett, mélyitették a szövetet es a honajbol 12 nyirokcsomot távolitottak el. Az ujabb szövettan ezuttal nem mutatott rákos sejt jelenlétet de az onkologus a kemot ajánlotta a jövöbeli probléma elkerülése végett. Igy Farmorubicina 127mg IVP, 250ml SF és Ciclofosfamida 1122 IVP 250ml SF _ el kezelnek (4 alkalommal) . Ezután még 4 másfajta kemo következik, aminek a nevét nem ismerem és speciális kezelés a HER2+, majd ezután sugárkezelés és hormonterápia.Egy CT vizsgálat során mindkét tüdőn o, 7 és 10 mm nagyságu ciszta van és a petefészekben is ami nem áttét de követni kell. Alakulhat_e ki ezekböl a cisztákbol rosszindulatu daganat mert a mellem is 2 éve folyamatos ellenörzés alatt volt hogy ciszta és még sem az volt. Ezek melett a máj zsiros és nagyobb, alkoholt egyáltalán nem fogyasztottam de volt hepetitiszem, az epe 3 éve el van távolitva és a vastagbelen is van elváltozás! Köszönöm a válaszukat, tisztelettel Adél!

Dr. Nagykálnai Tamás válasza melldaganat témában

Tisztelt Kérdező!

Először is azokra a kérdésekre válaszolok, melyek a levél végén vannak: magyarul jósolnom kellene, hogy az itt-ott előforduló "cisztákból" lesz-e daganat, vagy sem. Én ilyen jóslásra képtelen vagyok, azt sem tudom, hogy holnap esni fog-e az eső, vagy nem.

Ha HER2 pozitív volt az emlő-daganat, akkor Herceptin injekció kúra is javasolt azért, hogy a kiújulás kockázata csökkenjen.

dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2013. november 12., 12:22; Megválaszolva: 2013. november 18., 21:15
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
IGEN VAGY NEM?
METASTIKUS EMLÓTUMOR KOPLEX KEZELÉSE UTÁN JELENLEG PALLIATIV CÉLZATÚ MASTECTOMIA ÉS ABD JÖHET SZÓBA. AZ EMLÓT NÓI ÓKÓLNYI TUMOR TÓLTI KI, AZ...
Biopsia után 2.
A fenti cimen küldött kérdésemre köszönettel megkaptam a választ, de szeretném a Dr.urat megkérdezni, hogy mit értett az "érdekes lesz a...
Biopsia után 2.
Elnézést a helytelen fogalmazásért! Nő, 56 éves panaszom nincs, az éves mammografiai vizsgálat után valami "nem tetszett" a doktornőnek  és...
Meddig tarthat a mostani állapotom?
T.Doktor úr/Nő. A kérdésem a következő lenne, 2003.-ban meg műtöttek melldaganattal ami nem a mellben volt hanem a szegycsonton onnan vették...
DCIS
Üdvözlöm! A kérdésem az alábbi lenne: Február elején megállapított DCIS-t követően március 6-án megműtöttek., subcutan mastectomiát...