IGEN VAGY NEM?

Metastikus emlótumor koplex kezelése után jelenleg palliativ célzatú mastectomia és abd jöhet szóba. Az emlót nói ókólnyi tumor tólti ki, az axillában két nagyobb nyirok csomó konglomerátum tapintható. Az emlótumor a mellkasfalról elmozditható, egyetlen terület kérdéses a belsó felsó quadrasns területén peritériásan tapintható különálló góc amely elképzelhetó, hogy perioteummal kapaszkodik, ettól függetlenül a mütét kivitelezhetó! ón szerint müteni vagy még sem? Gyulladásos emlódaganatom van, csont áttétel. öszinte válaszát várom köszönettel!

Dr. Tóth Judit válasza melldaganat témában

Kedves Kérdező! A palliatív célzatú emlőműtét szóba jöhet, de ehhez több adatra van szükség. Elvként igaz az, hogy "csak" csontáttét esetén mérlegelhető, de fontos tudni a daganat típusát, a kezelést, az arra adott választ, annak a gyorsaságát. A gyulladásos emlőrák sajnos a nyirokutak területén, a bőrben jelen van, ezért maga a műtét csak a jéghegy csúcsát oldja meg. A műtét időt, energiát vesz igénybe, ezért ront a hosszútávú esélyein.

Megválaszolva: 2015. december 22.

Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek

Szükséges-e a kemoterápia?
Juniusban estem át egy mellmütéten 18 mm nagyságu daganat volt, ami a szövettani vizsgálat után kiderült, hogy rosszindulatu, carcinom mamar infiltrativ,...
Melldaganat - mellhartya attet...
Kérem segítsen értelmezni a PET Ct lelet alabbi sorait: Helyenként fokozott a vázizmok és a rekesz aktivitása. A gége-aktivitás baloldali túlsúllyal...
Biopsia után 2.
A fenti cimen küldött kérdésemre köszönettel megkaptam a választ, de szeretném a Dr.urat megkérdezni, hogy mit értett az "érdekes lesz a választandó kezelés"...
Biopsia után 2.
Elnézést a helytelen fogalmazásért! Nő, 56 éves panaszom nincs, az éves mammografiai vizsgálat után valami "nem tetszett" a doktornőnek és, hogy 100%-ban...
Meddig tarthat a mostani állapotom?
T. Doktor úr/Nő. A kérdésem a következő lenne, 2003.-ban meg műtöttek melldaganattal, ami nem a mellben volt hanem a szegycsonton onnan vették le. Kezeléseket...
Terhesség alatt van-e fokozott rák...
Kedves Doktor Nő/Úr! Az anyukámnál 3 éve melrákot diagnosztizáltak, akkor már sajnos előrehaladott stádiumban. Az esetleges hajlam miatt folyamatosan minden...