IGEN VAGY NEM?

METASTIKUS EMLÓTUMOR KOPLEX KEZELÉSE UTÁN JELENLEG PALLIATIV CÉLZATÚ MASTECTOMIA ÉS ABD JÖHET SZÓBA. AZ EMLÓT NÓI ÓKÓLNYI TUMOR TÓLTI KI, AZ AXILLÁBAN KÉT NAGYOBB NYIROK CSOMÓ KONGLOMERÁTUM TAPINTHATÓ. AZ EMLÓTUMOR A MELLKASFALRÓL ELMOZDITHATÓ, EGYETLEN TERÜLET KÉRDÉSES A BELSÓ FELSÓ QUADRASNS TERÜLETÉN PERITÉRIÁSAN TAPINTHATÓ KÜLÖNÁLLÓ GÓC AMELY ELKÉPZELHETÓ, HOGY PERIOTEUMMAL KAPASZKODIK, ETTÓL FÜGGETLENÜL A MÜTÉT KIVITELEZHETÓ! ÓN SZERINT MÜTENI VAGY MÉG SEM? GYULLADÁSOS EMLÓDAGANATOM VAN, CSONT ÁTTÉTEL. ÖSZINTE VÁLASZÁT VÁROM KÖSZÖNETTEL!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza melldaganat témában

Kedves Kérdező!

A palliatív célzatú emlőműtét szóba jöhet, de ehhez több adatra van szükség.

Elvként igaz az, hogy "csak" csontáttét esetén mérlegelhető, de fontos tudni a daganat típusát, a kezelést, az arra adott választ, annak a gyorsaságát. A gyulladásos emlőrák sajnos a nyirokutak területén, a bőrben jelen van, ezért maga a műtét csak a jéghegy csúcsát oldja meg. A műtét időt, energiát vesz igénybe, ezért ront a hosszútávú esélyein.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. szeptember 06., 19:39; Megválaszolva: 2015. december 22., 21:30
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Szükséges-e a kemoterápia?
Juniusban estem át egy mellmütéten 18 mm nagyságu daganat volt, ami a szövettani vizsgálat után kiderült hogy rosszindulatu, carcinom mamar...
Biopsia után 2.
A fenti cimen küldött kérdésemre köszönettel megkaptam a választ, de szeretném a Dr.urat megkérdezni, hogy mit értett az "érdekes lesz a...
Biopsia után 2.
Elnézést a helytelen fogalmazásért! Nő, 56 éves panaszom nincs, az éves mammografiai vizsgálat után valami "nem tetszett" a doktornőnek  és...
Meddig tarthat a mostani állapotom?
T.Doktor úr/Nő. A kérdésem a következő lenne, 2003.-ban meg műtöttek melldaganattal ami nem a mellben volt hanem a szegycsonton onnan vették...
DCIS
Üdvözlöm! A kérdésem az alábbi lenne: Február elején megállapított DCIS-t követően március 6-án megműtöttek., subcutan mastectomiát...