Majmegnagyobbodas

Kedves Doktornő.Nagyon köszönöm előző válaszát. Még ennyit kérdeznék hogy ezt a foku majmegnagyobbodast okozhatja e verkepzo szervi vagy nyirokrak? Ekkora elteres lehet sima zsirmaj? Koszonom Tisztelt Doktór Nő/ Úr. 72 éves 9 éve melanomán átesett , jelenleg panaszmentes nő ultrahang képe: hepar megnagyobbodott, jobb lebenye a bordaívet 4 harántujjal meghaladja, homogenen echodus. Májvénák, epeutak szabályosak. Lép normál. Kóros nyirokcsomó hasüregben nem látszik. Rtg: szív kp nagyobb. Fél évvel ezelőtti uh már mutatott kisebb májnagyobbodást, de májenziek értéke negatív volt. Beta 2 mikroglobulin fél évvel ezelőtti vérvételen emelkedett volt, 3,31 mg/l. Jelenlegi vérvétel sajnos még időpontra várat. Májmegnagyobbodást okozhatja rákos folyamat?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Baki Márta válasza melanoma malignum, májmegnagyobbodás oka, kiegészítő vizsgálatok témában

Tisztelt Asszonyom!

Az előző kérdésének sorszáma: 165712. A fenti kérdését kiegészítve a májmegnagyobbodást okozhat többek között gyulladás (általában valamilyen virus okozta), a máj működésének zavara, amikor a szervezetbe kerülő anyagokat kevésbé tudja lebontani. Ezen kívül, ha szívbetegségek miatt a keringés lassul. Természetesen nem lehet kizárni a rosszindulatú elváltozásokat sem, melyekbe beletartoznak a vérképzőszervi betegségek is. Ezen betegségek többségében viszont lép megnagyobbodást is észlelünk, amely az Ön leletében viszont normális méretű volt. Amint az előző levelemben is írtam, a pontos kórisme felállításához mindenképpen laboratóriumi vizsgálatok szükségesek, melyeket a későbbiekben egyéb diagnosztikai eljárások egészíthetnek ki.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2021. március 05., 15:34; Megválaszolva: 2021. március 07., 07:31
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
A pet ct értelmezésében szeretnék...
Májsejtrák áttéttel
Kérdés májáttétről
Benfogamma 5 fluorouracil mellett
Műtét előtt