aggódjak?

Tisztelt Doktor Úr! Régóta van 1-1 fibróma mindkét mellemben, majd 2. gyermekem születése után (2009) visszamaradt egy galactocele is, ezeket ellenőriztetem évente. Egy más jellegű, "titokzatos" hasi panaszaim miatt nemrég tumormarkereket is néztek, ezek közül csak a ca153 volt magasabb, 27.7u/ml (ref.0-25) . Persze megijedtem, elmentem emlőuh, mammográfiára, mely szerint a korábbi benignomák változatlanok, a galactocele (10x12mm éles szélű, környezeténél mérsékelten echodúsabb képlet) min. kisebb, de lett egy újabb 6x4mm benignus jellegű képlet. A mammogr. szerint malignitásra utaló elváltozás nem ábrázolódott. Emiatt az újabb csomó miatt aggódom, a tumormarker eredménye miatt. Háziorvosom legyint rá, valóban nincs okom az aggodalomra? Menjek ezzel tovább, vagy elég 1 év múlva kontroll. Köszönettel: B. Katus

Dr. Nagykálnai Tamás válasza tumor marker témában

Kedves Kérdező!

A CA 15-3 nem kórjelző (nem specifikus és nem is túl szenzitív)

Ne izguljon, az Ön esetében évi egy kontroll ugyanazon a gépen, ugyanazzal a személyzettel javasolható.

Kérdés: 2013. január 11., 11:24 ;Megválaszolva: 2013. január 15., 15:09
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Laborérték TPA tumormarker
Emelkedett NSE tumor marker
11 éves kisfiamnak 6 hónapja folyamatos hányingere és néha jelentkező enyhe fejfájása van.Rutin kivizsgálások után neurológiai osztályra került...
Mi lehet ez?
Tisztelt Doktornő! Az elmúlt héten markeltumoros vizsgálaton voltam és a Cyfra21-1 eredményem 4, 0. Ez rosszat jelent? Sajnos nem tudtam...
Dudor a torokban
Nőgyógyászati probléma
Tisztelt Doktornő, kérdésem a leletemmel kapcsolatban lenne, nem értem pontosan.loop conisatio után ezt az eredményt kaptam. Mennyire nagy a baj?...