Éhgyomri cukor

Kb 1 éve egy rutin vérvétel után orvosom azt mondta, hogy a cukor értékeim emelkedfettek. Szerinte nagyon határeset vagyok. Úgy állapodtunk mg, hogy megpróbálom diétával csökkenti értékeimet. Szigorú dilétával súlyomat 10 kg-mal sikerült csökkenteni kb. 3/4 év alatt. A súlyom azóta is tudom tartani. A súlycsökkentésem és a mozgás növelése azonban szerintem nem hozott látványos javulást. A HbA1C értékem 6, 7 -ről 6, 1-re csökkent. Ami jelenleg aggaszt azt, hogy az éhgyomri értékeim változatlanul magasak. Este lefekvés előtti értékeimet jóval meghaladja a reggeli, pedig az esti 6 órás vagyora után már általában nem eszem.Kérdésem: mi okozhatja azt, hogy reggelre a vércukorszinten jóval magasabb, mint este lefekvés előtt volt. Lehet-e ezen valamilyen módszerrel segíyteni vagy csak orvosság szedése hozhat javulást. Azt szeretném még megjegyzeni, hogy a reggeli elfogyasztása után már normalizűlódik a helyzet, a reggeli utáni értékek szerintem már elfogadhatók és az egész napi értékek is.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Felszeghy Enikő válasza cukorbetegség témában

Kedves Kérdező!

A vércukorszintek változásában nagyon sok tényező játszik szerepet. A reggeli vércukorszintek emelkedését okozhatja pl. a szervezet hormonális hatása, de az inzulinreceptorok alulműködése is tényezőként szolgálhat. A HbA1C érték javulása azt mutatja, hogy az Ön anyagcseréje még egyensúlyban van, de hogy szükséges-e esetleg mégis kiegészítő gyógyszeres kezelés, ezt a gondozó orvosával érdemes megbeszélnie.

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2011. március 02., 08:18; Megválaszolva: 2011. március 04., 11:31
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Fruktóz, rosszullét
Xultophy hasznalata
Vércukorszint
HOMA vizsgálat kiértékelése