• Éhgyomri vércukorszint

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Laborban és általam mérve az éhgyomri cukorszintem 7,5 körül van. Napközben bármikor az érték jó. Kb. három hete nagyon komolyan diétázom és nem reagál a reggeli cukorszint. Lehet-e ebben az esetben csak diétázással levinni a szintet és kb. mennyi idő után jelentkezhet javulás? Mikor kell gyógyszeres kezelést kapnom?

        WEBBeteg szakértő válasza a éhgyomri vércukor témában

        Kedves KÉrdező!

        A magasabb éhomi vércukorszint lehet 2es típusú diabetesre utaló jel, de csak a terheléses vizsgálat mutatja ki egyértelműen, hogy van-e baj, főleg, ha normál étkezés mellett a vércukorértékei 7,8 mmol/l érték alattiak. Amennyiben cukorterhelés kapcsán emelkedett értéket mérnek, akkor érdemes "komolyan" diétázni, ami minden ember számára mást és mást jelent, ezt érdemes szakemberrel (diabetológus, dietetikus) megbeszélni. A diéta hatását általában 1 hónapon belül várjuk, de ez természtesen sok mindentől függ, ezért kérem, személyesen keressen fel szakembert.  

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-24 20:45:32; Megválaszolva: 2010. május 24., 20:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés