• Cukorbetegség - mi a megoldás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        2 éve vették észre, hogy cukorbeteg vagyok. 2 hónap után rátettek inzulinra. Sajnos az inzulin sem hatásos mert 10 alá nem megy le a vércukorszintem. Mi okozza ezt a problémát és mi lenne a megoldás, hogy lemenjen a vércukorszint?

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Kérdező!

        Kicsit kevés információval rendelkezem Önről, de ha azt tapasztalja, hogy a vércukorszint nem megy le az inzulin hatására, akkor az általában az inzulin mennyiségének elégtelenségét jelzi és nem feltétlenül azt, hogy az inzulin rossz. A vércukorszinteket egyébként étrenddel, mozgással és 2TDM esetén gyakran gyógyszerrel vagy gyógyteákkal is csökkenteni lehet, de ehhez személyes konzultáció javasolt, hiszen a terápia teljes mértékben egyéni, nincs két egyforma diabeteses, még akkor sem, ha ugyanazokból a gyógyszerekből és inzunlinból kell válogassunk számukra.


        Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász-diabetológus-endokrinológus
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-03-09 11:20:42; Megválaszolva: 2010. március 09., 11:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: