• Cukorprobléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Segítséget kérnék.... 2009-ben született egy kislányom terhességi cukrom volt és 3* kaptam inzulint, az utolsó héten  még éjszaka is... szülés óta mérem a cukromat étkezések után egy órával, 6, 2...7, 2...6, 5 ilyesmi eredmények jönnek ki,   Fél év után csináltak egy terheléses cukorvizsgálatot, előtte 4, 3 120 perc múlva 8, 8 lett.

        Mire számíthatok, illetve milyen tüneteimnek kéne lennie? Közben kiderült, hogy pajzsmirigy alulműködésem van, emelkedett a koleszterinszintem és a pikkelysömörből adodóan SNSA-m van. Kérdésem, hogy a cukor valamelyikkel összefüghet, illetve, ha sikerülne fogynom kb 10-15 kilót, helyreállhat-e  a cukor? Szeretnék még egy babát, mire számíthatok?

         

        WEBBeteg szakértő válasza a vércukor témában

        Kedves Kérdező!

        A vércukorértékei alapján jelenleg csökkent glükóztoleranciája van (a 120 perces érték 7, 8-11-1 közé esik), ami azt jelenti, hogy a testsúlycsökkentés mindenképpen javasolt, mert ellenkező esetben az újabb terhességnél az inzulin adásának szükségessége ismételten valószínű. A pajzsmirigy alulműködés és a magasabb vérzsír értékek is összefügghetnek a túlsúllyal. Azt, hogy mire számíthat, nehéz megjósolni, de mindenképpen veszélyezetettebb 2es típusú diabetes kialakusálása a terhességi diabetes után, mint az olyan nők, akiknek nen volt terhesség idején semmi gondjuk.


        Halmosi Edina
        optometrista-kontaktológus Itt kérdezhet

         Halmosi Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-07 20:26:19; Megválaszolva: 2010. március 07., 20:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: