Vércukorszint - stressz összefüggés?

Kedves Doktor Úr! Kb fél évente készül labor nálam. Általában rendben szokott lenni, előfordulnak májenzim eltérések, kis koleszterin növekedés és magasabb vércukor. Az utóbbi években rendszeresen 6.2-6.5 között volt a vércukor laborban, talán egyszer volt normális. (Súlyom jó.) Viszont, amikor magamnak mérem itthon mindig jó, az éhgyomri is és a két órával az étkezés utáni is. A mérőeszköz is hibátlan és a tesztcsíkok sem jártak le. Lecsekkoltam cukorbetegen, nála jelezte, hogy magas. Kérdésem az lenne: mivel mindig ideges vagyok amikor vért vesznek, nem lehet, hogy a stressz befolyásolja a vércukor értékét? Köszönöm. Üdvözlettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza vércukor témában

A stressz emelheti a vércukor-értéket, ha az Ön esetében a vérvétel jelentős izgalommal jár, akkor lehet, hogy ennek köszönhető az emelkedett érték.

Kérdés: 2021. január 31., 19:53; Megválaszolva: 2021. január 31., 20:54
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Kell-e aggódnom?
Üdvözlöm Doktor Úr! Egy rövid,de eléggé kellemetlen kérdéssel fordulok Önhöz. Megmondom őszintén,hogy máshol nem is merem ezt megkérdezni. 54...
ételintolerancia
Tisztelt Doktor Úr! Hajhullás és bőrkiütések miatt indultam el endokrinológiai vizsgálatra, ahol prolaktin hormon túlműködése,enyhe inzulin...
Miért pozitív, mi lehet a diagnózis?
Jobb bordaiv alatti feszülés
Tisztelt Doktor úr! Kissé összetett problémámmal fordulok Önhöz így igyekszem összefoglalni. Tavaly 2020. októberében HPV-t diagnosztizáltak a...
Laktózintolerancia vizsgálat...