• Cukorbetegség - mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tísztelt doktornő! 55-éves vagyok, cukorbetegletem 2-éve apu halálakor. Gyógyszert szedek mindég más fajtát kapok jelenleg, Metfogamma 500 és Amary4mg. denem csöken a cukor szint regel 5.7-7.3 között van.Nagy a félelmem de nem merem mondani többször érzem hogy jobb lenne bezárkózni hogy ne lásak senkit, neis beszéljenek velem.Nem tudom mit tegyek? Félek a vizsgálatoktól és amikörülötemvan mindentől.Ha halom hogy levágják a lábát válakinek, vagy megvakul, úgy érzem meg őrülök.Elnézést az írásért de nem tudom kível meg beszélni a problémámat. Válaszát előre is köszönöm! Fehértói Györgyné.

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Asszonyom!

        Nem eszik annyira forrón a kását, mint hogy főzik. Azt mondanám, hogy a diabetes nem jó dolog, de lehet vele élni és a vágdosás sem elsődlegesen megy, hanem akkor, ha már az ember sokáig nem figyelt magára. A reggeli vércukorérték egy picit időnként magasabb, de ez minden további nélkül lehet ingadozó, mág akkor is, ha már több fajta gyógyszert szed. Ha nem folyamatosan magas, akkor azt gonolom, nem annyira a változtatás, mint inkább a "miért alakult ki, lehet-e rajta gyógyszer nélkül segíteni" kérdés megválaszolása lenne fontos. A stressz sajnos emeli jócskán a vércukor értéket így azt mondaném, első lépésben a pozitiv megerősítás fontos, hogy figyel és nem lesz semmi baj. Ehhez azt mondanám, egy pszichológus felkeresése javasolt, ez nem biztos, hogy egyszerű, de mindneképpen fontos lenne. Ha nem meri, akkor a [email protected] címre, ha ír, megpróbálok segíteni, ha ez levélben elegendő Önnek.

        Hemingway idézettel zárnám: "Szamárság feladni a reményt, azonkívűl bűn is azt hiszem"


        Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász-diabetológus-endokrinológus
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-25 11:36:51; Megválaszolva: 2010. február 25., 11:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: