• Inzulin terhelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T.Doktor úr /Dr Nő!

        Inzulin és vércukor terheléses vizsgálaton voltam, és ma kaptam kézhez az eredményt. Az éhgyomri első eredményeim jók voltak. A 60 perces inzulin viszont 102, 00 mIU/L lett a vércukor 9, 2 mmol/L, a 120 perces pedig 88, 6 mIU/L vércukor pedig 7, 2 mmol/L . Mivel meddőségi kivizsgálás miatt kellett a vizsgálat a kezelő orvosom azt javasolta hogy irassak fel Metformint vagy Avadamet et egy endokrinológussal.Ön szerint ez az eredmény mindenképpen cukorbetegségre utal? Illetve szénhidrát diétáznom kell majd.Egy két hónap alatt rendbehozható a vércukor -inzulin szintem? Mielőbb szeretnénk belevágni a következő lombik programba.Előre is köszönöm a válaszukat! üdvözlettel: Sosika

         

        WEBBeteg szakértő válasza a inzulinterhelés témában

        Kedves Kerdezo!

         

        Az eredmenyei nem utalnak diabetesre, szigoruan veve meg csokkent cukortoleranciara sem (ez akkor mondhato ki, ha a 120 perces vc ertek 7, 8 mmol/l feletti), de a 9, 2 mmol/les ertek 60 percnel valoban magasabb, es az ehhez, valamint a 120 perces vc ertekhez tartozo inzulinszintek is magasabbak (ez nem lehetne tobb, mint 45 mmol/l). Mivel babatervezesben vannak, ilyen esetben valoban az elso a csak "picit" emelkedett ertekek eseten is a kaloria es szenhidrat csokkentes, a testsulycsokkentes eleresere, de ha ez nem elegendo vagy "sietos" a helyzet, a metformin szarmazekok segitenek a szenhidrat anyagcsere egyensulyba hozasaban es egy remenyteli terhesseg megtartasaban is, a szervezetben fennallo inzulinrezisztencia (a testsuly novekedesevel felborult anyagcsere helyzet) rendezeseben.

        Elnezest kerek az ekezet nelkulisegert, de jelenleg csak ez all rendelkezesemre, ugyanis kulfoldon tartozkodom. Remelem valaszom kielegito volt, en elso lepesben az eletmodvaltas javasolnam Onnek.

         


        Kérdés: 2010-02-04 11:31:33; Megválaszolva: 2010. február 04., 11:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: