• Cukorbeteség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szeretném megkérdezni, hogy miért van az, hogyha este  8 után nem eszek akkor a cukrom reggel 6, 5 és 7 között van. Evés után mivel nem tartom be  a javasolt szénhidrátokat / reggel, ebéd stb során/hanem jóval többet eszek sajnos felmegy 15- 16-ra is.

        16 éve vagyok cukorbeteg azonban hallani sem akarok az inzulinról. Csináltattam egy inzulin vizsgálatot ami teljesen normális értéket mutatott, ennek a ellenére a cukrom ha sok édessséget és szénhidrátot  eszek felmegy." Más szövödményem" még nem volt csak egy infarktus. 57 éves vagyok és csak egy kicsit kövér  26, 7 a BMI-m. Mivel laktózintoralinciám is van a diétés édességtől hasmenésem van.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Tisztelt Kérdező!

        A cukorbetegség során megfigyelhető olyan stadium, amikor a saját inzulintermelés még képes biztosítani a normális éhgyomri vércukorszintet, viszont az étkezés során bevitt szénhidrátból felszívódó cukormennyiséggel már nem tud lépést tartani, úgyhogy a normális fölé emelkedik a vércukorszint. Nics már elég inzulintermelő képesség, kimerülőben van. Ezért fontos a diéta betartása, a finomított szénhidrátok kerülése, az elhúzódó szénhidrátok előtérbe helyezése, hátha így közel normális vércukorszint érhető el. Amennyiben már több, maximális dózisú tablettát szed és 10 mmol/l fölöttiek a vércukorértékei, feltétlenül szükséges sz inzulinterápia bevezetése. Az Ön érdekében. Csakis magának árt a diétahibával és a szükséges inzulinterápia kerülésével. Bár aktuálisan a magas vércukoszint panaszt nem okoz, attól a károsító hatását kifejti, és a későbbiekben a szövődményekkel kell szembesülni. Úgyhogy addig tegyen magáért, amíg még lehet. Sok sikert!

         

        Üdvözlettel: Dr. Laczkó Andrea, diabetológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-01 19:26:36; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 11:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: