• Kóma - Milyen vércukorértéknél?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Én 2005 januárjában lettem cukorbeteg, egyik percről a másikra derült ki. A terheléses vizsgálaton 26.8-re ment fel a cukrom és nem kómáltam be. A doktornő azt mondta, hogy ez érdekes, mert már 23-nál beszoktak kómálni.

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség, kóma témában

        A cukorbetegségnek 2 típusa lehet, I. és II. Az I. típusú ún. fiatalkori cukorbetegség kialakulása nem pontosan ismert. Hátterében feltehetően vírusfertőzés által kiváltott, a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjeit károsító folyamat áll. Ez a típus inzulinnal kezelendő. A II. típusú cukorbetegség kialakulásában az öröklött tényezők mellett az idősebb életkor, a mozgásszegény életmód, az elhízás játszik szerepet. Kezelésének részei  az életmód változtatás és gyógyszeres kezelés, és csak az ezekre nem javuló esetekben az inzulikezelés. Nincs olyan vércukorérték, amelynél a kóma biztosan kialakul, adott esetben 20-nál jóval magasabb vércukorértéknél is lehet tiszta tudat.

        Dr. Laczkó Andrea diabetológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-04-29 20:31:46; Megválaszolva: 2011. július 28., 07:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: