csontscintigraphia

Tisztelt Dr! Szeretnék segítséget kérni Öntől. Több éve szenvedek azzal, hogy fájnak a kis izületeim és a térdem feltelik. Már kétszer megműtötték a térdem, utoljára azt mondták, hogy a holdasporc szakadást rendbe tették, de nem az okozta a nagymértékű gyulladást. Most 6 héttel műtét után ismét feltelt a térdem. Reumatológiára utaltak be. A vérvételen minden érték jó kivéve a CRP-t mely 21-es. Voltam csontizotóp vizsgálaton és az alábbiakat írták: A csontszcintiráfiás felvételeken fokozott, inhomogén aktivitásfelvétel látható a háti és lumbális gerincen valamint a váll-, könyök-, csukló-, csípő-, térd-, és bokaizületekben. A bal femur distalis epyphysisének megfelelően kórosan fokozott az aktivitásfelvétel. Kérem segítsen, hogy merre induljak, mert már régóta küzdök ezzel és már sokhelyen vizsgáltak erdménytelenül. Két gyerekem van és néha reggel még a felkelés is fáj. Korábban 12 éven keresztül atlétizáltam. Köszönettel: Zsanett

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rybaltovszki Henrik válasza ízületi fájdalom témában

Kedves Hölgyem,

az Ön által előadott panaszok valamiféle generalizált gyuladásos ízületi betegségre jellegzetesek, mint pl a reumadoid artritisz. Ezeket a bajokat lehet gyógyszeresen is kezelni, de műtétesen is. A műtétes kezelés a beteg ízületi belhártya eltávolítását jeleni, amelytől a panaszok megszűnését és a betegség előrehaladásának lassítását vagy megállítását várhatjuk. Ha az artroszkópia során nem történt szövettani mintavétel az ízületi belhártyából akkor azt érdemes lenne elvégezni hogy biztos diagnózishoz jusson.

A gyógyszeres kezelést reumatológiai, a műtéti kezelést ortopédiai osztályokon szokták végezni.

Tisztelettel: Rybaltovszki Henrik

Kérdés: 2012. július 12., 08:44; Megválaszolva: 2012. július 14., 11:35
Kérdések és válaszok: Csontritkulás
D vitamin adagolása
D vitaminnal szedésével kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy mennyi az a napi mennyiség,amit károsodás nélkül szedni lehet. Én évek óta (6-7...
Melyik jobb?
Melyik a jobb értékű lelet: totál T-score 0.89, vagy 1.91? Tehát,ha elsőről változott az érték három év múlva másodikra, akkor javult,vagy...
van-.e csontritkulásom?
elmentem csontritkulás mérésre, sajnos a kapott eredményekhez nem értek.Bemásolom az eredményeket: DXA Area/cm2/ BMC/G/ BMD/G/CM2/ T-SCORE Z...
Patológiás bordatörések
T. Doktornő! 39 éves nő vagyok, túlsúlyos. Januárban megroppant az egyik bordám, jobb oldalt a mell alatti részen, trauma közvetlenül nem érte...
DEXA lelet értékelése
Tisztelt Doktornő! Próbáltam csatolni, a Dexa leleteimet, de folyton kiirta hogy túl nagy. Ezért idemásolom: (Nagyváradon, Romániában...