3, 5 hónapos csecsemő hízása

Tisztelt Doktor Úr! Doktornő! Kisfiam 3270 g / 50 cm született június 27-én. Az első 2 hónapban szépen hízott (anyatejen); a védőoltáskor szept 3-án mérve 5010 g volt. Sajnos rettentő sírós, nyűgös, tipikus többemberes baba még mindig a születése óta, ezért sajnos sosem tudtam megállapítani, éppen éhség miatt sír-e... Mindig nagyon mohón evett, bukós volt, ezért augusztus végén azt javasolták egy kórházi kivizsgálás után, hogy csak 4 óránként egyen és Nutriton sűrítőt kapjon. A 3. hónapját azzal "ünnepelte", hogy 12 órát aludt éjszaka (mindig este 8-kor fekszik), így kimaradt az éjjeli egy szoptatás, és napközben csak 4 etetés volt. Mivel a következő heti súlymérésen (a 3 hónapos védőoltáskor) csak 5350 g volt, ezért tápszerrel (Lactogen) "bővítünk": minden szoptatás mellett kap még 100-110 ml tápszert. Azóta viszont még jobban bukik, sőt még 2-3 órával etetés után is jön vissza a félig megemésztett táplálék. A súlya az intenzív tápszerezés ellenére sem nőtt egyáltalán immár 2 hete. Ráadásul újra ébred hajnalban, amikor szopik. De napközben is ugyanolyan sírós, mint volt - ha viszont sűrűbben etettem (mondjuk csak 3 óránként), ugyanúgy sírt és bukott. Mostanában azt veszem észre, hogy nem elégedett etetés után: mintha nem lenne elég a tápszer sem neki, ugyanakkor viszont etetés után "folyik" kifelé a száján a tápszer. El vagyok keseredve, mert állandóan sír, nem tudom, hogy éhes-e, nem hízik, holott többet eszik... Nem tudom, összefügg-e, de amióta tápszert kap, rengeteg a vizelete - reggelre korábban nem tapasztalt módon állandóan kifolyik a pelenkából (mérete jó a pelenkának! ), és minden pelenkázáskor nagyon nehéz, de nincs rossz szaga és színtelen. Széklete sosem volt gyakori; csak 3-4 naponta, de sosem hasmenéses vagy kemény, hanem krémes (most már zöldebb a tápszer miatt). Tud-e valami tanácsot adni, hogy mit kellene tenni vagy mi lehet a probléma? Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Anna válasza a babatáplálás témában

Kedves Kérdező! A babája gyakori és nagy mennyiségű bukásai, a gyarapodás megtorpanása miatt, én javaslom, hogy ismét vigye el gyermek-gasztroenterológushoz! Amennyiben az anytej nem elegendő, a bukások miatt ún. anti-reflux (AR) tápszer bevezetése tanácsos!

Kérdés: 2011. október 12., 15:55; Megválaszolva: 2011. október 15., 20:10
Kérdések és válaszok: Csecsemőgondozás, gyermeknevelés
éretlen csípő
Újszülött ,D vitamin szedés.
Mi az oka?
Nem gagyog a baba
Mit tegyek, hogy a kisfiam időben...
Kedves WebBeteg, Szeretném kérni a segítséget, hogy mi okozhatja a kisfiam esti elalvásának elnyúlását? Néhany hete kezdődött, hogy a 3 éves...