• Mit tegyünk!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Nő/Úr!

        4 hónapos kislányommal kapcslatban szeretnék kérdezni!
        Egy hónapja már csak tápszert eszik! Akkoriban kezdődött el nála, hogy szinte minden evés után, azonnal vagy kicsit később kakilt! Akkor a gyerekorvosunk javasolta hogy váltsunk tápszert! Megtörtént, de nem változott az állapot! Újra váltottunk! Most ott tartunk, hogy HA és AR-es a tápszerünk, kb:2-4x  kakil és néha bukik is! Azt mondta a Dr nőnk, hogy jól fejlődő, egészséges a kisbaba, de a biztonság kedvéért mutassuk meg gasztronterológusnak! Ápr. 28-ra kaptunk időpontot!
        Azt szeretném megtudni, hogy mit tegyek?!
        Menjünk valami kivizsgálásra, vagy elmúlik? És adhatok-e neki olyan ételeket, ami 4 hónapos kortól adható?
        Előre is köszönöm válaszukat!  

        WEBBeteg szakértő válasza a csecsemőtáplálás témában

        Kedves Kérdező!

        Csecsemőkorban teljesen normális dolog, ha a csecsemőnek naponta 8-10 széklete van, de az is ha 3 naponta egyszer. A kérdés inkább az, hogy milyen ez a széklet. Ha hasmenéses, híg, vízszerű, akkor valóban indokolt a kivizsgálás, ha azonban kenőcsös állagú vagy kemény, akkor nem látom értelmét a vizsgálatnak különösen nem egy jól fejlődő babánál. A gyakori tápszerváltás sem biztos, hogy szerencsés ha a baba székletének az állaga megfelelő. A hozzátáplálás elkezdhető 4 hónapos korban, gyümölcsökkel érdemes kezdeni, pl. almát lereszel és annak először csak a levét adja oda egy kiskanállal. Másnap meg lehet próbálkozni a reszelt almával, de azt is csak pár kanál mennyiséggel, majd harmadnap kicsit nagyobb adagban. Ha a babának nem ízlik nem szabad erőltetni, akkor 2-3 hét múlva próbálja újra. Ha ízlett a picinek az alma, akkor 3 nap után meg lehet próbálni pl. a banánt. A váltás mindig 3 naponta történjen, soha ne adjon egyszerre 2 olyan dolgot, amit a baba korábban nem kapott, mert akkor ha esetleg allergiás lesz valamelyik gyümölcsre, akkor majd nem lehet eldönteni, hogy melyikre jelentkezett az allergia.


        Kérdés: 2010-02-14 13:52:37; Megválaszolva: 2010. február 14., 13:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Egymillió migrénes
        Volt már valaha olyan mértékű fejfájásod, hogy nem tudtál dolgozni?