• Baj ha nem eszik tápszert a baba?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő! Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy 6hónapos kisfiam vagyis 5-én lesz annyi, és elkezdtük a hozzá táplálást mert tápszeresek voltunk. De viszont most nem hajlandó megenni vagy nagyon keveset eszik belőle olyan 30-40ml. Kiderült nála, hogy valószínű laktóz érzékenyek és így kaptunk egy gyógy tápszert, milumill pregomint, aztán azt javasolta a doktornő, hogy probáljuk meg ízesíteni de sajnos az sem vált be nála. Aztán monda, hogy próbáljunk meg egy tejes tápaszert aminek jobb az íze, hátha már nem is laktóz érzékeny. Nem is volt semmi bajunk tőle de viszont csak olyan 100ml körül evett meg abból is. Nem sír nem lázas nem értem miért nem eszi meg a gyümölcsel főzelékkel tejpéppel nincsen semmi gond mindegyiket megeszi. Baj az ha nem eszi tápszert? Köszönöm a választ

        Dr. Balogh Andrea válasza a csecsemőtáplálás témában

        Kedves Kérdező! Próbáljon meg naponta 2x100 ml-t adni legalább. Azért szükséges a tápszer, hogy a fehérje, ásványi anyag szükségletet fedezze. Ő most nagy fejlődésben van és szüksége van rá. Ha nem eszi meg érdemes újabb tápszert kipróbálni. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2015. február 21., 21:23; Megválaszolva: 2015. február 24., 10:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció