• 2 hónapos babát diétáztatni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! A kisfiunk most 8 hetes, 3910 grammal és 57 cm-rel született. Most 6, 2 kg. A súlyához kiszámolt tápszermennyiséget kapja, de ez nem mindig elég neki. Egy nap még mindig 7-szer kér enni. A tápszer így 120 ml-nek megfelelő adagoló kanál a porból, viszont 150 ml vízhet adom, hogy elteljen a pocija. A három vagy négy óra némely alkalommal nagyon nehezen várható ki két étkezés között, nagyon sír olyankor. Rendben van az, hogy egy ekkora baba még mindig 7-szer egyen egy nap? A tápszert 2 hetes kora óta kapja, mert kezdetben nagyon kevés tejem volt, mostanra pedig már egyáltalán nincs. Problémát okozhat, ha hígítva kapja a tápszert? A gyakori evések oka lehet ez? Azt sem szeretném, hogy hígítatlanul kapja a 150 ml-t és ugyanúgy 7-szer egyen egy nap. A súlygyarapodás mégnagyobb lenne. Tanácstalan vagyok. Köszönettel egy aggódó első gyermekes anyuka!

        Dr. Balogh Andrea válasza a csecsemőtáplálás témában

        Kedves Kérdező! Az, hogy 7x eszik a baba egy nap 8 hetes korában teljesen normális. 3 óránként szüksége van az evésre nem érdemes 4 óráig húzni az időtartamot. Hígítani felesleges a tápszert, érdemes egy kicsivel többet adni mondjuk 135 ml-t de megfelelő tápszermennyiséggel. Amit most felszed súlyt később majd lemozogja higgye el. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2016. március 18., 08:57; Megválaszolva: 2016. május 09., 08:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: