• keveset eszik a babám

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! 11 hetes a kisfiam. 4600 gmal született, most 6700 g. Születése után antibiotikumos kezelésre szorult, mert magas volt a CRP értéke. Egy hetes korában hozhattam haza. Már az elejétöl kezdve kapott pótlást és mostanra csak tápszert eszik. Az a problémám, hogy január elején még olyan 800 g körül evett naponta, most már jó ha a 600-at megeszi! 5-ször eszik a legtöbbször naponta. Eleinte a milumil ha startot ette, de folyton sirt etetések alatt, ezért nagy nehezen le tudtam cseréltetni beba ha startra. Most már nyugodtan eszik, csak keveset. Amúgy egy nyugodt, mosolygós babóca. Ejjel egyszer kel föl. Napközben keveset alszik, de éjjel viszont bepótolja. 1, 5 hete kap Biogaia cseppet és mecsek teát iszik naponta kb. 1 dl-t. Kaki sincs minden nap, általában 2-3 naponta. Utoljára 100 g-mot gyarapodott a súlya, a múlt héten. Ön szerint eleget eszik a babám? Bár nem tudom hogyan lehetne többet belediktálni. Ha napközben csak 400-500-at eszik csak, akkor éjfél elött fel szktam kelteni még egyszer enni. Ön szerint mit lehetne tenni? Egyáltalán kell-e vmit tennem vagy minden így jò ahogy van? Köszönöm válaszát! Mariann

        Dr. Balogh Andrea válasza a csecsemőtáplálás témában

        Kedves Kérdező! A súlya szépen fejlődik a kicsinek és ez a fontos. A súlyfejlődését kell figyelni, ha ott megtorpan akkor érdemes egy laborvizsgálatot végeztetni, hogy nincs-e a háttérben egy fertőzés - gyakran húgyúti fertőzés csinál ilyet. Mérjék most a súlyát 2 hetente és meglátják. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2015. február 07., 23:12; Megválaszolva: 2015. február 09., 15:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció