• Csecsemő

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértő!

        Kislányom január 3-án született, ő az első  gyermekem.
        Nincsen tapasztalatom a csecsemőkkel így lehet, hogy a kérdéseimet butának fogja tartani.
        1, Normális a kéz és a láb remegése? Alvás s és ébrenlét esetében is megfigyeltem ezt.
        2, Elalváskor gyakran felakad a baba szeme. Félig nyitott a szeme, rémisztő ilyenkor.Ez is normális?
        3, Elég éberen alszik a pici, gyakran felsír álmában, de nevetni is szokott. Az ilyen pici gyerekek, álmodhatnak már?
        4, Sajnos nincs elég tejem, így muszáj neki tápot adnom. Sokat fejem, és folyadékot is sokat iszom, de nem segít. Őn szerint mit tehetnék még? Esetleg tud valami gyógyszert ajámlani? (Gyógyteákat ittam, de sajnos hasmenésem lett tőlük, illetve homeopatiás gyógyszert is szedek, de nem segít.)

        Nézze el nekem, ha buták a kérdéseim, de nincs tapasztalatom.

        köszönettel


        Anna

        WEBBeteg szakértő válasza a csecsemőgondozás témában

        Kedves Anna!

        A kéz és láb remegése gyakori kisbabáknál, az anyagcsere éretlensége miatt fordul elő. Lehet pl. akkor is, ha kicsit alacsonyabb a pici vércukorszintje stb. Azonban ha a remegést nem tudja leállítani azzal, hogy megfogja a kicsi kezét illetve lábát, akkor gyermekneurológushoz kell fordulni. Az álom közbeni illetve elalvás előtti szemfelakadás belefér a normális dologba. Igen ők is álmodnak és a nap folyamán történt dolgokat a kis agyuk igyekszik feldolgozni.
        Az anyatej termelésének az elősegítéséhez fontos amit leírt Ön is, hogy fejjen, hogy minél többet tegye mellre a kicsit és azt megfelelő technikával (ebben a védőnő tud Önnek segíteni), hogy minimum 3 liter folyadékot igyon és hogy nyugodt és a lehetőségekhez képest kipihent legyen. Talán ez utóbbi a legfontosabb.


        Kérdés: 2010-02-02 08:02:48; Megválaszolva: 2010. február 02., 08:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció