Étvágytalan a koraszülött gyermekem

Tisztelt Doktornő/Úr! 4, 5 hónapos ikerlányaim vannak. koraszülöttek voltak 35 hétre születtek. sajnos mostanában az egyik nem akar enni és etettéseknél sír nem akar enni és megfeszíti magát. csak állva akar enni úgy hogy sétálunk vele de mostanában már ez sem jön be. júniusban staphylococcus aureus baktériumuk volt amire először unasynt majd ceclorettát majd tobrex szemcseppet kaptak az orrukba. Mára ez elmúlt de most meg a vizeletében E. coli baktériumot találtak amire nem adtak semmit. Lányom most már egyre kevesebbet eszik régebben megette a 200-220g most jó ha a 170 g megeszi. 3, 5-4 óránként eszünk. ha többet alszik akkor még csak csak megeszi de ha nem akkor egyáltalán nem akar enni. A szopásról is leszokott csak cumisüvegből eszi meg a lefejt anyatejet. Kérem segítsen mert már nagyon elvagyuk keseredve Tisztelt Doktornő! Kérdéseire válaszolva a kislányom 1990g-masl született és most jelenleg 6480g súlya két hete stagnál. vérszegény még 1 hónapos korábban kapott vért most jelenleg 3 hónapja maltofer cseppeket szedünk. sajnos most már hányik is ezért megint antibiotikumot kap most jelenleg zinnatot. gyógytornára járunk heti rendszerességgel. nem tudom hogy ez befolyásol e valamit. és 170g-ot eszik de csak napi 5-ször eszünk. Remélem válaszaimmal előbbre juttunk a megoldáshoz. Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a csecsemőgondozás témában

Kedves Édesanya! Lánya nagyon szépen behozta „elmaradását”, korrigáltan kb. 3, 5 hónapos korban 6480 g súlyú, ez igen kifejezett súlygyarapodást mutat. Az 5*170 g tápszer kevés a súlyához viszonyítva, viszont az ő súlya nem kicsi! A fennálló vérszegénység (mivel Maltofert szed) hozzájárulhat az étvágytalansághoz, de ettől fontosabb az, hogy a folyamatosan zajló fertőzések?, antibiotikum kúrák, a jelenleg is zajló ismétlődő hányások az étvágy csökkenésért, súlystagnálásért igen-igen felelősek. (Antibiotikum kezelés mellett mindig alkalmazzon probiotikumot! ) Amennyiben nem sikerül leküzdeni ezeket a fertőzéseket és az étvágytalanság nem szűnik, a továbbiakban intézeti kivizsgálás szükséges!

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. szeptember 03., 11:59; Megválaszolva: 2010. szeptember 07., 00:25
Kérdések és válaszok: Csecsemőgondozás, gyermeknevelés
Lassú gyarapodás az első 2 hónapban
éretlen csípő
Újszülött ,D vitamin szedés.
Mi az oka?
Nem gagyog a baba