• Rendben van 7 hónapos gyermekem súlya?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.nő! 7 hónapos kisfiam 74 cm 7740 gramm. Az orvos szerint kellene még híznia a hosszához képest.Viszont eszik húst, zöldséget, gyümölcsöt, iszik teát és még szoptatom is 2x naponta. Mit gondol erről? Valóban kevés ez a súly? Étrenddel kapcsolatban valami ötlete lenne esetleg? Normális, hogy eszik és vagy rögtön vagy fél óra/1 óra múlva máris kakál.Így a széklettel rövid idő alatt kiürül egy bizonyos mennyiség a bevitelből. A fogzás ellenére én úgy gondolom, hogy eszik szépen. De akár szoptatás, akár szilárd étel adásakor is ficánkol sokat és ha etetem sokszor bohóckodik, visszafele szívja a levegőt, röfög mint egy kismalac, játszik a kanállal, kezét a szájába tömi.Gondolom a fogzás miatt lehet..de ennek ellenére ha nehezen is de megeszi az adagot.200 grammokat körülbelül.(hús, zöldség, gyümölcs, tejpép.)A folyadék hőmérsékletének 37 foknak kell lennie körülbelül. Ezt mennyire kell figyelni még így 7 hónapos korában is? Tehát, ha egy picit néha hűvösebb az ital, az nem gond ugye? 1 évesen már lehet neki szobahőmérsékleten adni az innivalót? A testhőmérséklete néha felemelkedik 37, 7re is akár (este főleg) ez 37, 2 foknak felel meg ugye? 0.5 fokot levonva. Mitől lehet a hőemelkedés? fogzéssal összefüggésben van? Reggelente az ellenkezője van: pl.36, 6. Levonva 36, 1.Ez viszont kevésnek tűnik. Mit gondol az értékekről? A fején még mindig van koszmó, ami nem akar lejönni.Babaolajjal próbálkoztam és fésültem neki, hátha.De nem sok sikerrel! Erre megoldást tudna javasolni? Fülzsírt kiszedni fültisztító pálcával vagy mi ajánlott? Vagy hagyni csak, aztán idővel kipereg a felhalmozódott zsír a fülből? Az egyik szeme néha nagyobb és talán dagadtabb is picivel mint a másik...ez normálisnak mondható? Köszönöm szépen előre is a válaszát.Üdvözlettel:Beáta

        Dr. Balogh Andrea válasza a csecsemőgondozás témában

        Kedves Kérdező! A 7740 gramm súly egy 7 hónapos babának tökéletes, viszont szép hosszú a kisfia, valószínűleg szép magas fiatalember lesz. Átlagban fél éves korra kell megkétszerezni a születési súlyt, 1 éves korra megháromszorozni, de ez sem aranyszabály, ez csak egy viszonyítási alap. Valószínűleg kisfia most nőtt egy jó nagyot és ezután kicsit hozzágömbölyödik, először általában a testhossz növekedik majd a testsúly és ez így megy szépen. A folyadék hőmérséklete lehet kicsit hűvösebb, de ki kell tapasztalni, hogy hogyan esik jól a babának és úgy érdemes neki adni. A hőemelkedés fogzás következtében is lehet, de érdemes orvosukhoz elvinni a biztonság kedvéért egy vizsgálatra a kisfiút, ha ez több napig fennállna. Koszmót olajpakolással, koszmó elleni samponnal - patikában kapható - gombos végű hajkefével naponta többször fejbőrt átmasszírozva lehet kezelni. A szemdagadás esetén orvosukhoz vigyék el a babát. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2015. március 08., 19:59; Megválaszolva: 2015. március 10., 10:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: