• Szemölcsök

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő! Az alábbi problémámmal fordulok önhöz: Kb. 2 éve nőtt egy "karfiolos" szemölcs a jobb mutatóujjam belső részére.Annak idején ezt nem kezeltük,nőtt is alá egy másik.Elmentem bőrgyógyászhoz.Párszor lefagyasztották őket és az orvos tanácsára ecsetelős folyadékot is használtam,ám az sem segített semmit.Nyáron aztán mindet kikaparták,de valószínűleg nem jól,mert egy hónapra rá mindegyik visszanőtt,sőt a hüvelykujjamon is lett mégegy és már akörül is kezdenek nőni kisebbek.Azóta más ecsetelős folyadékokkal is próbálkoztam,sikertelenül.Most 2 homeopátiás szert szedek (Thuja Occidentalis 15ch :heti egyszer 10 darabot és Antimonium Croudom 9 ch :napi kétszer öt darabot),úgy 2 hónapja,amelyek "állítólag" eltűntetik,ám nem nagyon van változás.Szeretném a tanácsát kérni:Ön tudna valami olyan alternatív vagy egyéb megoldást javasolni,amely biztosan eltűnteti a szemölcsöket?Már nagyon szeretnék megszabadulni tőlük. Válaszát előre is köszönöm:Csilla

        Dr. Gál Mónika válasza a szemölcs témában

        Kedves Kérdező! A vírusos szemölcsök mind ecseteléssel, mind fagyasztással és "kikaparással" kezelhetőek. Viszont mivel vírus okozza őket, gyakran továbbfertőzik a bőrt még azelőtt, hogy eltávolításra kerülnek. Mivel a szemölcsök kialakulásáig a befertőzött területen több hét is eltelhet, előfordul, hogy az eltávolítást követően nőnek ki az újak. Ez nem jelenti azt, hogy nem jó volt a kezelés, csak annyit jelent, hogy többlépcsősnek kell lennie az ellátásnak. Ha kicsik a szemölcsök, megpróbálkozhat a Duofilm ecseteléssel, de ha több van, vagy nagyobbak, a folyékony nitrogénes fagyasztás bőrgyógyászánal, a leghatékonyabb.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 31., 19:49; Megválaszolva: 2011. április 04., 22:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés