Szemölcsök

Kedves Doktor Úr/Nő! Az alábbi problémámmal fordulok önhöz: Kb. 2 éve nőtt egy "karfiolos" szemölcs a jobb mutatóujjam belső részére. Annak idején ezt nem kezeltük, nőtt is alá egy másik.Elmentem bőrgyógyászhoz.Párszor lefagyasztották őket és az orvos tanácsára ecsetelős folyadékot is használtam, ám az sem segített semmit.Nyáron aztán mindet kikaparták, de valószínűleg nem jól, mert egy hónapra rá mindegyik visszanőtt, sőt a hüvelykujjamon is lett mégegy és már akörül is kezdenek nőni kisebbek. Azóta más ecsetelős folyadékokkal is próbálkoztam, sikertelenül. Most 2 homeopátiás szert szedek (Thuja Occidentalis 15ch: heti egyszer 10 darabot és Antimonium Croudom 9 ch: napi kétszer öt darabot) , úgy 2 hónapja, amelyek "állítólag" eltűntetik, ám nem nagyon van változás.Szeretném a tanácsát kérni: Ön tudna valami olyan alternatív vagy egyéb megoldást javasolni, amely biztosan eltűnteti a szemölcsöket? Már nagyon szeretnék megszabadulni tőlük. Válaszát előre is köszönöm: Csilla

Dr. Gál Mónika válasza szemölcs témában

Kedves Kérdező!

A vírusos szemölcsök mind ecseteléssel, mind fagyasztással és "kikaparással" kezelhetőek. Viszont mivel vírus okozza őket, gyakran továbbfertőzik a bőrt még azelőtt, hogy eltávolításra kerülnek. Mivel a szemölcsök kialakulásáig a befertőzött területen több hét is eltelhet, előfordul, hogy az eltávolítást követően nőnek ki az újak. Ez nem jelenti azt, hogy nem jó volt a kezelés, csak annyit jelent, hogy többlépcsősnek kell lennie az ellátásnak. Ha kicsik a szemölcsök, megpróbálkozhat a Duofilm ecseteléssel, de ha több van, vagy nagyobbak, a folyékony nitrogénes fagyasztás bőrgyógyászánal, a leghatékonyabb.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. március 31., 19:49 ;Megválaszolva: 2011. április 04., 22:11
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Bőrtünet a talpon
Tisztelt Doktornő! A jobb lábamon a nagylábujj talpi részén van néhány hólyag, melyek nem fájdalmasak, de ha a bőrkeményedést távolítom el...
Szemölcs a hímvesszőn
Köszönöm a választ Doktornő! E-recept formájában fel tudna nekem írni ilyen készítményt? Taj-számom: 044-306-632 Segítségét előre is...
Mi lehet ez?
Kedves Drnő! Virusos szemölcsöt állapítottak meg. 3 eve van az elvaltozas a talpamon. Se fagyasztás, se ecsetelés nem segitett. Egyre több jön...
Szemölcs
Szeretném megkérdezni őn szerint mik az esélyeim a gyógyúlásra. Kb fél éve jártam börgyógyásznál, a himveszőn több szemölcsöt vettem észre....
Szemölcs eltávolítás utáni seb
Tisztelt Doktor! Néhány hete megjelent egy, majd egy másik szemölcs is a testemen. Elég kényelmetlen helyen történt ez, a szeméremdombon kb...