• Seborrhea

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Évek óta tudok seborrheás bőrproblémámról, jártam több bőrgyógyász orvosnál próbáltam több krémet, majd átestem egy roaccutan kúrán.. A roaccutan végre segített, ám nem lett teljes a siker. Az orrom miteszeres és folyamatosan jelennek meg mélyről jövő pattanások. Nem annyira sok, de folyamatos. Ha nem hidratálom az arcom kiszárad, ha hidratálom akkor zsíros, könnyebben pattanásosodik. Sok krémet használtam már, olyat is amit bőrgyógyász írt fel, nem igazán volt sikerük. Egy janssen krém vált be anno, de csak kozmetikuson keresztül lehet beszerezni 5000ft-ért, ráadásul ha jól tudom meg is szűnt. Magát a fürdést akármivel végzem(akár babafürdető krémszappannal), a bőröm mindenképp kiszárad annyira, hogy muszáj bekennem, de a bolti krémek szinte mind kőolajszármazékokkal, glycerinnel meg egyebekkel teletömött krémek, amik vagy alig használnak vagy még rontanak is. Ha tudna tanácsolni bármilyen krémet/hidratálót ami felszívódik, nem zsíros szívesen kipróbálnám, mert már lassan kifogyok az ötletekből. Érdekelne továbbá, hogy miteszerek ellen hatásosak-e a miteszer tapaszok, vagy mi a megoldás ellenük.. Köszönöm válaszát! További szép napot!

        Dr. Gál Mónika válasza a seborrhoea témában

        Kedves Kérdező! Betegsége inkább acne,mintsem seborrhoea,bár nem zárják ki egymást.A mitesszereket szabad mechanikailag tiszttani, de semmiképpen nem házilag, csak hozzáértő kozmetikus által. Vénynélküli készítmény a mitesszerek és pattanások ellen a benzoyl peroxid tartalmú készítmények (pl. Lubexyl,Akreroxid Mild 3%),hidratálásra pedig nagyon jó a Kerium DS- utóbbi kizárólag gyógyszertárakban hozzáférhető. A pattanásbetegség jellemzően 25-26éve korig tart férfiak esetében. Addig folyamatos kezelés szükséges.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 05., 00:13; Megválaszolva: 2011. január 09., 17:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés