nemi szemölcs

Kedves Doktornő! Méhszájseb miatti (citológia ok) kontrollon (1 hónappal korábban még semmi sem volt) a vulván condilómákat vett észre az orvos. Condyline-t kaptam ecsetelésre. Párommal 11 éve vagyunk együtt, amennyire biztos lehetek benne, nemhogy én, Ő sem volt mással ez idő alatt. Sosem volt szemölcsünk. Kaphattam ezt a 3 héttel ezelőtti wellness-ezés közben?! A párom így kényeztetett orálisan, mert nem vettük észre. Lehet ebből baj? Mit jelent ez a jövőre nézve? Mindig tudatosan éltem, ezért úgy gondoltam megvédtem magam a HPV-vel szemben. Kell emiatt tartanom ezentúl a méhnyakráktól/gégeráktól a normálistól nagyobb mértékben, stb?! Válaszát előre is köszönöm! Anna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza HPV témában

Wellnessezéssel a condyloma nem terjed. Olyan elő szokott fordulni, hogy évekig lappang a vírus a hámsejtekben úgy, hogy tünetet nem okoz. A HPV okozhat méhnyakrákot, ezért fél évenkénti rákszűrés javasolt. Illetve meg kellene határozni a HPV típusát, mert különböző rizikócsoportba sorolhatók a HPV infekciók. Egyszeri orális szexuális érintkezés nem szokott gégerákot okozni, de azért ennek kerülése javasolt.

Kérdés: 2015. november 18., 22:34; Megválaszolva: 2015. november 27., 10:11
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Hólyagok a nemi szerven
Tisztelt Doktornő! Már régebben megjelentek ilyen fehér hólyag szerű valamik a hímvesszőmön és mint ha a herémen is lennének ilyenek. Nagyon...
Fehér folt a makkon
Tisztelt Szakértők, Azzal a problémával fordulok Önökhöz,hogy az utóbbi egy évben jelent meg a makkomon egy fehères-bőr színű képlet...
Mi lehet az oka
Tisztelt doktornő! Május közepén a hüvelybemenet alsó szélén egy fehér színű bőrkinövést vettem észre.Nem fáj nem nő. egy hónappal később...
Lehetséges ilyen módon a HPV...
Tisztelt Doktornő! Kb. 4 hónappal ezelőtt észleltem végbélnyílás környéki viszketést, amit elkönyveltem annak, hogy a szülés után előjött...
Mi a teenndő?
Üdvözlöm. Hpv-s nemi szemölcsei vannak a páromnak már lassan 1 éve. Nem akar neki elmullni s már nagyon kivagyunk miatta. Borgyogyaszaton azt mondták...