Lehetséges ilyen módon a HPV fertőzés?

Tisztelt Doktornő! Kb. 4 hónappal ezelőtt észleltem végbélnyílás környéki viszketést, amit elkönyveltem annak, hogy a szülés után előjött aranyértől van, valamint a hüvelybemenetnél egy szemölcsszerű kinövést, ami problémát nem okozott, de kb. ezelőtt három héttel, a viszkető helyen apró dudorokat tapasztaltam, valamint a nagyajkak belső oldalán, a belső combrészen, és a csiklóm mellett is, hússzínű, fájdalommentes kinövéseket tapasztalok. A tünetekből és a kinövések jellegéből HPV okozta genitális szemölcsökre gyanakszom, természetesen kértem időpontot nőgyógyásznál, sajnos csak 2 hét múlva mehetek, és a választott orvosnál még sosem jártam, ezért nem szeretnék felkészületlenül menni, a lehetséges kellemetlen kérdésekre, ha lehet szeretnék öntől választ kapni: Monogám kapcsolatban élek (elvileg) hat éve, magamról nyilván tudom, hogy egy partnerrel volt akármilyen jellegű szexuális kapcsolatom, a partnerem állítása szerint ő sem volt mással, tehát a kérdésem az, hogy létezik e, hogy én eddig (tehát 6 éve) csak tünetmentesen hordoztam a vírust, és csak az utóbbi időben jöttek ki a tünetek, valamilyen okból, (uszodába, szaunába nem járunk, tehát az ilyen fertőződés szerintem kizárt) vagy kezeljem fenntartással az állítását. Mindenképpen szeretnék erre választ kapni, már csak azért is, hogy a jövőben semmi egyéb fertőzést sem tőle, hiszen ha ő "hozta" hozhatott még egyebet is. Válaszát előre is kösznöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza HPV témában

Sajnos még 8 évig is lappanghat a HPV a bőrben, ezért hihet a párjának a monogámiával kapcsolatban. Kezelés céljából mindenképp forduljon nőgyógyászhoz, méhnyakrák szűrés is indokolt!

Kérdés: 2017. március 31., 22:25; Megválaszolva: 2017. április 12., 22:12
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Hólyagok a nemi szerven
Tisztelt Doktornő! Már régebben megjelentek ilyen fehér hólyag szerű valamik a hímvesszőmön és mint ha a herémen is lennének ilyenek. Nagyon...
Fehér folt a makkon
Tisztelt Szakértők, Azzal a problémával fordulok Önökhöz,hogy az utóbbi egy évben jelent meg a makkomon egy fehères-bőr színű képlet...
Mi lehet az oka
Tisztelt doktornő! Május közepén a hüvelybemenet alsó szélén egy fehér színű bőrkinövést vettem észre.Nem fáj nem nő. egy hónappal később...
Mi a teenndő?
Üdvözlöm. Hpv-s nemi szemölcsei vannak a páromnak már lassan 1 éve. Nem akar neki elmullni s már nagyon kivagyunk miatta. Borgyogyaszaton azt mondták...