Gócbetegség szövődmény

Tisztelt doktornő! Hosszú időn át nagyon sok kiütés jelent meg az egész arcomon, de főleg a homlokon, méretre is ott voltak a legnagyobbak, egy-két centi átmérővel.Tavaly a bőrgyógyász gócbetegség gyanúval a szájsebészetre küldött, ahol három bal fogat kiszedtek. A műtét után egyből intenzívebbé vált a dolog, szinte szünet nélküli, viszont kizárólag a bal halántékom egy pár négyzetcentiméteres körzetén belül jön elő. Egy, néha kettő, kemény tapintású, 2-3 centis, fájdalmatlan csomó.4-6 hétig eltart, majd pár napos nyugalmi időszak után újraképződik, egy picit arrébb. Ha ki akarom nyomni, nem csökken le a mérete teljesen, és inkább vér jön belőle mint genny. De már ritkán próbálom így csökkenteni a méretét, mert olyankor a homlokom bal oldalán, a halántéktól nem messze láthatóvá válik egy megduzzadt ér, és ilyenkor előfordult már utána szemviszketés, enyhe fejfájás. Azt szeretném megtudni, hogy pontosan mi okozhatja ezt, és elképzelhető-e, hogy idővel kitisztul, vagy forduljak orvoshoz. És ha igen, ez milyen szakterülethez tartozik? Elképzelhető-e ciszta? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza kiütések és góc témában

Mindenképpen személyesen forduljon bőrgyógyászhoz, mert a legvalószínűbb az, hogy gyulladt ciszta okozza a panaszt.

Kérdés: 2012. november 06., 08:49; Megválaszolva: 2012. november 07., 18:02
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Fotodinámiás terápia
Szeretném tudni hogy mi...
Fehér foltok a péniszen
Lipóma eltávolítás