Szeborreás dermatitis

Tisztelt Doktornő! Szeborreás dermatitis-el diagnosztizáltak, kevert arcbőröm van, a homlokom rendkívül zsíros, miteszeres és pattanásos, az arcom többi része pedig nagyon száraz. A homlokomat jelenleg Effesel géllel kenem közel egy hónapja (nagy változást idáig nem vettem észre, ugyan úgy zsíros a bőr és tele van miteszerrel), az arcomra pedig sanatopic prémium krémet használok, ami úgy tűnik, hogy enyhíti a száraz, piros bőrt. A kérdésem az lenne, hogy a homlokomra esetleg tudna ajánlani valami krémet, ami enyhítené ezt az extrém zsírosodást? Illetve van esetleg olyan termék, amit kapszula formájában lehet fogyasztani és érdemben hozzájárulna/segítene a bőrömön, mert a neten találtam számos ilyen tablettát, ami a leírások szerint tudja támogatni belülről a bőrt, de foggalmam sincs, hogy ezeknek effektív hatása van-e. A választ előre is nagyon szépen köszönöm!

Dr. Baki Márta válasza seborrhoeás dermatitis témában

Tisztelt Levélíró!

Az emberi arcbőr nem egységes: a homlok bőre zsírosabb, mint az arc része. Ennek megfelelően – amint ezt Ön is levelében írja – több a pattanás, miteszer. Javasolt ezen tünettel bőrgyógyászhoz fordulnia. Az adatok alapján inkább helyi kezelés szükséges, mint tabletták bevétele, de talán az A-vitamint tartalmazó tabletták, vagy ennek az előanyagát – beta-karotin- tartalmazó készítmények, növények (pl. sárgarépa, sütőtök, stb…) segíthetnek.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Megválaszolva: 2023. október 19.

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

Piros foltok az államon, arcon egyre...
Piros foltok jöttek elő az államon, de van mikor halványabb, de most igen piros és a fülemnél a bajusz környékén sajnos egyre több helyen jelentkeznek...
Bőrpír az arcon
Az arcomon piros foltok láthatóak, elmentem bőrgyógyászhoz aki azt mondta valami féle faggyúmirigy túltermelésem van, és valószínűleg allergiás vagyok a...
Bőrbetegség kezelés
A bőrbetegségem "Seboree"-ként írták le, klinikai laborvizsgálatot követően is sajnos kérésem ellenére NIZORAL kenőcsöt írtak fel. Sajnos ennek...
Travocort krém újbóli használata
Műtéti heg kezelése
Lila foltok testszerte