Hirdetés
      • Vörös, hámló bőr az arcon 1, 5 éve

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor! Bőrbetegségem kb. 1.5 éve kezdődött. Szemem körül és az arcom kis részen kb. 2cm szélességben vörös lett és pár órán belül erősen elkezdett hámlani.Pár nap hidratáló krém használata után az orvostól kaptam Locoid krémet ami 2-3 nap alatt helyre hozta a bőröm. Ezután sajnos 1-2 havonta újra előjött ez a bőrbetegség de sokkal enyhébben. 1 évvel ezelőtt bőrgyógyász felírt gombásodás elleni gyógyszert azt hiszem antibiotikumot és nizorál krémet, az antibiotikumot (végig) 1 hétig a krémet 3 hétig használtam, ez kb. 2 hónapig segített de végül újra elkezdett kijönni a betegség, azóta kaptam egy másik krémet Dermofix -et ez 1 hét után semennyit sem segített. Egyelőre egyedül a Locoid krém használt, de tudom, hogy ez csak a tüneteket fedi el és nem tudom mennyire egészséges ezt használni hosszú távon. Sajnos 2 napja megint előjött az erős vörösödés és hámlás a képen látható állapot már egészen jó, 2 napos 4 alkalmas Loncoid kenés után értem el. Kérdésem az lenne, hogy mennyire biztonságos a Loncoid krém használata, illetve milyen egyéb krémmel, tablettával, módszerrel próbálkozhatnék. Ez valóban lehet gombásodás? esetleg valamilyen allergia? Egyéb Információk: szemüveget hordok és Refluxra szedek Refluxont.

        Dr. Bodnár Edina válasza a bőrpír, bőrgomba témában

        Ún. seborrhoeás dermatitise van, mely olyan bőrgyulladás, melyben bizonyos gombának szerepe van. A Locoid krém időnkénti (nem állandó) használata biztonságos, de emellett gombaellenes hatóanyag is szükséges szokott lenni (pl. Nizoral).Sajnos a probléma nem gyógyítható, csak eredményesen kezelhető.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2012. április 10., 01:10; Megválaszolva: 2012. április 15., 20:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: