• Lábdagadás viszér műtétet követő 5-dik évben

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tanácsot szeretnék kérni. Ismerősöm 5 éve viszérrel műtött lábszára estére csúnyán bedagad és fáj is. Bokája fölött a lábszáron kb. 10 cm hosszan (kb 2 cm széles sávban) enyhe pír látszik a bőrén. Másik lábával nincs semmi problémája. 63 éves férfiről van szó, akit orvoshoz küldeni igen nehéz. Nem szed gyógyszereket, s életében igen ritkán volt beteg. Nem iszik és nem dohányzik. 180 cm körüli magas és 89 kg. Álló munkát végez. Mire hívjam fel figyelmét? Mit tehetek hogy könnyítsek problémáján? Igyekeztem körültekintően fogalmazni és igazán köszönöm segítségüket! Üdvözlettel Judit

        Dr. Szanyi Andrea válasza a Bőrpír témában

        Kedves Kérdező! A beteg vizsgálata nélkül nehéz véleményt mondani. Nem derült ki, hogy a bőrpír területén van-e jelenleg visszér, a műtét azon a területen történt-e. A bőrpír hátterében lehet visszérgyulladás, egyéb elváltozás is, erről így nem lehet nyilatkozni. A lábdagadás hátterében valószínűleg vénás elégtelenség áll. Javaslom, hogy keresse fel háziorvosát, addig meg pihentesse lábait, ha ül, akkor ne lógassa. Rugalmas pólya viselése is ajánlott.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2019. április 04., 19:29; Megválaszolva: 2019. április 07., 17:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: