• Téli hideg következménye....

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktorúr ill Doktornő! Téli idöszakban mikor nagyon hideg van akkor a lábaimon 1-2 ujjam megdagad, vörös lesz és nagyon érzékeny illetve nagyon meleg ez nállam már vagy 3 évente megismétlődik de csak télen 1hete ismét elöjött ez a panaszom és most a bal lábamon a nagyujjamon is eddig ezzel nem volt probléma, mikor melegvízbe áztatom akkor pedig olyan mintha 100 tűvel szurkálnák... Illetve szeretném még azt megkérdezni, hogy a páromnak étkezés közben megdagad a jobb oldalon a nyaka egy nagy csomó jelentkezik és utána már enni se tud ez mitől lehet? Válaszukat előre is köszönöm.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a ujjduzzanat témában

        Kedves Kérdező! Panaszának hátterében az állhat, hogy a hidegben a végtagjait nem mozgatja, szűk a cipő és nincs eléggé melegen felöltözve. Ha a hidegben áthűl a lába, ne áztassa egyből meleg vízbe, hanem először tegye langyosba és fokozatosan adjon hozzá meleget. A párjánál észlelt nyaki duzzanat, nyelési nehezítettség mindenképpen kivizsgálandó. Kontrasztanyagos nyelésröntgen-vizsgálat szükséges, mellyel a garatot és a nyelőcsövet is vizsgálni lehet. Elképzelhető a leírtak alapján, hogy garat-tágulat (diverticulum) áll a panasz hátterében.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 07., 19:12; Megválaszolva: 2012. február 12., 10:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: