• Elhúzódó, súlyosbodó seborrheás dermatitis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Most már évek óta küzdök seborrheás dermatitisszel, ami egyre csak súlyosbodik. Először csak korpásodásként indult, aztán elkezdett hámlani a homlokom, a fülem mögötti terület, most már az orrtő, az arcom, sőt az állam is ilyen, erős piros foltokkal és viszketéssel. Több bőrgyógyásznál is voltam, nagyjából ugyanazokat a krémeket írták fel, legutóbb Alksebort kentem, most ichtiolos arcpakolást és A-E-vitaminos bőrápolót, illetve egy Cetirizin nevű tablettát írt fel a bőrgyógyász - teljesen hatástalanok ezek is. Hiába kérem az orvosoktól a teljes kivizsgálást, arra gyanakodva, hogy ennek valami belső oka is lehet, makacsul továbbra is csak hatástalan krémeket kapok. Az arcomon egy sötétszürke, nagyjából egyforintos méretű folt is van (májfolt?), illetve gyakran sárgás színű a bőr a szemem alatt - lehet, hogy májproblémáim is vannak? Kb 15 kg súlyfölöslegem van és az emésztési gondok is gyakoriak, egyáltalán nem eszem sokat és sportolok is (heti kétszer intenzív thai boksz edzés + kétszer tai chi + futás) mégsem sikerül fogyni sem. Én úgy gondolom, hogy ezek és a bőrproblémák is összefüggenek, de se a háziorvosom, se a bőrgyógyász nem hajlandó meghallgatni ezt. Mit tanácsol, forduljak magánklinikához?

        Dr. Gál Mónika válasza a seborrheás dermatitis témában

        Kedves Kérdező! A seborrhoeás dermatitisz örökletes hajlamon alapul és az életkorral előrehaladva romlik. Ronthatják még egyes betegségek, például egyes vírusfertőzések, de zsíros, fűszeres ételek, valamint ősszel télen is romlik. Megfelelő kezelés mellett is jellegzetessége, hogy váltogatni kell a terápiát a gyakori hozzászokás miatt. Léteznek igazán effektív szerek, melyek vényre szerezhetőek be és az ön felsorolásában nem láttam ilyet.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 13., 14:44; Megválaszolva: 2011. november 14., 22:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy